Ψάχνει για άφθαρτα πρόσωπα η Ντόρα…

Πληροφορίες των αμέσως προηγούμενων ημερών που ανέφεραν ότι η εξαγγελία έχει προγραμματιστεί για το προσεχές 10ήμερο προκάλεσαν σχετική αναστάτωση στη Ρηγίλλης, καθώς μια μαζική αποχώρηση στελεχών, παραμονές μάλιστα του Συνεδρίου, θα προκαλούσε ισχυρές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία και θα επισκίαζε αυτό καθαυτό το Συνέδριο, στο οποίο ο κ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη σημασία, στην προσπάθειά του για ανασύνταξη και αναδιοργάνωση του κόμματος. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Αντίθετα, στελέχη του «στρατοπέδου» της πρώην υπουργού λένε ότι δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις και υποστηρίζουν ότι πρόθεση της κ. Μπακογιάννη είναι να μην κινηθεί μέσα στο 2010, εκτός κι αν προκύψουν συνθήκες… εκτάκτου ανάγκης! Στελέχη που συνομιλούν μαζί της σημειώνουν πάντως ότι δεν θα περιμένει τόσο πολύ και ότι εκτός απροόπτου θα το κάνει μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, διότι θέλει να είναι έτοιμη στην περίπτωση που ο Γ. Παπανδρέου πάει σε πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο, μαζί με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αν δεν το κάνει, θα έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία αφενός να καταγράψει τις δυνάμεις της σε μια εκλογική αναμέτρηση και αφετέρου να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στις μετεκλογικές διεργασίες.

Στο μεταξύ, η κ. Μπακογιάννη έχει συνεχείς επαφές με βουλευτές και κομματικά στελέχη, ενώ πραγματοποιεί και ταξίδια-αστραπή στην περιφέρεια προκειμένου να συνομιλήσει με τοπικούς παράγοντες που ενδεχομένως θα ήθελαν να συμπράξουν στην δημιουργία του νέου κόμματος. Στόχος της είναι, λένε οι συνεργάτες της, να προσελκύσει νέα και άφθαρτα πρόσωπα, αναγνωρίζουν ωστόσο ότι η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δυσχερής, λόγω και της απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, μετά και τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα της τελευταίας 20ετίας.

Ως προς τους νυν βουλευτές που θα την ακολουθήσουν στο εγχείρημά της, τίποτα δεν είναι σαφές, θεωρείται όμως αναμενόμενο ότι μεταξύ αυτών θα είναι οι Κ. Κιλτίδης (που θεωρείται… ανεπιθύμητος για τη Ρηγίλλης), Γ. Κοντογιάννης, Ελ. Παπαδημητρίου, ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ποια στάση θα τηρήσουν άλλοι, όπως οι Γ. Γιακουμάτος, Αθ. Γιαννόπουλος κ.ά.

Το περιβάλλον της, τέλος, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ως πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα το «Νέα Ελλάδα», σημειώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ… διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο όνομα είναι κατοχυρωμένο από άλλον στις αρμόδιες αρχές. Κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανυπέρβλητο εμπόδιο για την κ. Μπακογιάννη, αφού με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορούσαν να περάσουν στην κατοχή της τα δικαιώματα του συγκεκριμένου ονόματος.


Σχολιάστε εδώ