Το είδαμε κι αυτό…

Όσοι βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στη γνωστή αίθουσα του κτιρίου 4 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι αγωγές εναντίον των ΜΜΕ, είδαν τις τρίχες της κεφαλής τους να σηκώνονται, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι παραλίγο να βγάλουν σπυριά από το φαινόμενο που αντίκρισαν.
Ένας πανεπιστημιακός, ο Κων. Μανάφης, είχε κάνει αγωγή στην «Ελευθεροτυπία» που τον αποκάλεσε χουντικό γιατί η χούντα του Ιωαννίδη τον είχε διορίσει πρόεδρο στο παλιό ΕΙΡ, δηλαδή τη σημερινή ΕΡΤ.
Τι το περίεργο, ίσως αναρωτηθείτε. Άλλο είναι το περίεργο. Το παράξενο, το πρωτοφανές, το εξοργιστικό είναι ότι ο κύριος αυτός έφερε μάρτυρα στο δικαστήριο τον υπουργό Δικαιοσύνης του Σημίτη, τον πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου, τον Μιχάλη Σταθόπουλο, ο οποίος πιο πριν είχε οριστεί και υφυπουργός Τύπου.
Από πού κι ως πού ένας υπουργός Δικαιοσύνης μιας δημοκρατικής παράταξης βρήκε το κουράγιο να εμφανίζεται ως υποστηρικτής του προέδρου της χουντικής ραδιοφωνίας; Και το χειρότερο. Ο κ. Σταθόπουλος, θέλοντας να δικαιολογήσει τον κ. Μανάφη (τον οποίο επιβράβευσε και η ΝΔ βάζοντάς τον το 2008 γενικό διευθυντή των Αρχείων του Κράτους – λέτε να εξαφάνισε τα πειστήρια που αναφέρονται σʼ αυτόν;), είπε στο δικαστήριο ότι το ΕΙΡ ήταν εργαλείο προπαγάνδας της χούντας, αλλά την προπαγάνδα δεν την αποφάσιζε ο πρόεδρος!
Ντροπή!


Σχολιάστε εδώ