Τοπίο στην (προεκλογική) ομίχλη…

Έτσι ενώ στη ΝΔ γίνονται προσπάθειες αλλά δεν βρίσκεται -τουλάχιστον προς το παρόν- υποψήφιος (η τελευταία υποψηφιότητα που προτάθηκε κατέληξε στον χλευασμό αυτού που την πρότεινε και όχι άδικα) και με το δεδομένο ότι ο Π. Μαντούβαλος οριστικά θα είναι ανεξάρτητος και τις επόμενες ημέρες ανακοινώνει τα δέκα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του, τα πράγματα δείχνουν Φασούλα, παρά το αρνητικό κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Ιπποκράτους άνθρωποι οι οποίοι «ευεργετήθηκαν» από τον δήμαρχο καθ’ όλο το διάστημα της τετραετίας!
Οι φήμες έφτασαν να κάνουν λόγο και για υποψηφιότητα του Γιάννη Μίχα, αν και ο ίδιος διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως στόχος του είναι μόνο η περιφέρεια και δεν έχει καμία βλέψη για τον Πειραιά. Βέβαια στην πολιτική όλα αλλάζουν, αλλά εμείς καταγράφουμε τα συμβαίνοντα.
Από δω και πέρα έχουν γίνει την τελευταία εβδομάδα θεαματικές κινήσεις που δείχνουν ότι ο Φασούλας είναι στο προσκήνιο.
Κατ’ αρχάς θα έχει πολύ υψηλού επιπέδου επαφή τις επόμενες ημέρες, η οποία έχει φιξαριστεί από την Πέμπτη και απομένει μόνο ο ορισμός της ημέρας και ώρας. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών υψηλόβαθμη σύσκεψη με αντικείμενο τη ρύθμιση των χρεών κάποιων μεγάλων δήμων, μεταξύ των οποίων και του Πειραιά.
Έτσι αναμένεται σύντομα να… ξεσφίξει τη «θηλιά» που έχει βάλει στον δήμο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να μπορέσει να… κινηθεί προεκλογικά η δημοτική αρχή και να μην έχει οφειλές στους εργαζόμενους. Εξάλλου ξεμπλοκάρονται σύντομα κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα για να γίνουν τα έργα ΣΔΙΤ, που έχει υποβάλει ο δήμος εδώ και δύο χρόνια και έχουν εγκριθεί.
Αυτά δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση να διευκολυνθεί ο Φασούλας για να διεκδικήσει και πάλι τον δήμο. Παράλληλα θα διενεργηθεί και νέο γκάλοπ, ενάμιση περίπου μήνα μετά το προηγούμενο, για να διαπιστωθεί πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα με τους εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι εργάζονται κανονικά και δεν έχουμε πια εικόνες… τενεκεδούπολης.


Σχολιάστε εδώ