Τι φρενάρει τον Καραμανλή

Αυτή ακριβώς η διάσταση αποτυπώνεται και στα Μέσα Ενημέρωσης, αφού ανάλογα με την «πηγή πληροφόρησης» οι δυο άνδρες άλλοτε είναι «στα μαχαίρια» και άλλοτε συνομιλούν, μέχρι που έχουν και «μυστικές συναντήσεις»! Το πιθανότερο είναι η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι «χολωμένος» με τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αποκηρύττει το κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας και σε κάθε ευκαιρία απαριθμεί τα λάθη της προηγούμενης πενταετίας. Άλλοι πάλι λένε ότι ο κ. Καραμανλής κατανοεί ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να πάρει αποστάσεις από τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-09, μετά τη βαριά ήττα του κόμματος στις τελευταίες εκλογές, όπου και καταγράφηκε η αποδοκιμασία του ελληνικού λαού, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι κ. κ. Σαμαράς και Καραμανλής «είναι αναγκασμένοι να συνυπάρξουν»! Ο πρώτος διότι, αν προχωρήσει στην οριστική ρήξη, θα προκαλέσει την έντονη δυσφορία της «καραμανλικής ομάδας» με απρόβλεπτες συνέπειες, και ο δεύτερος διότι χρειάζεται τη στήριξη του κόμματος, και προσωπικά του κ. Σαμαρά, για να υπερασπιστεί την υστεροφημία του. Στελέχη που συνομιλούν πάντως και με τις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι μεταφέρουν στη Ρηγίλλης προτάσεις και… νουθεσίες του κ. Καραμανλή.

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστο παραμένει αν και πότε ο κ. Καραμανλής θα παρέμβει δημόσια -όπως του ζητούν όλες οι πλευρές- προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ και να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να μιλήσει στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, διότι κάτι τέτοιο θα επισκίαζε όλη την εκδήλωση, ενώ θα μπορούσε να εκληφθεί και ως… προανάκρουσμα επιστροφής του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Θα φαινόταν δηλαδή ότι επιχειρεί να «καπελώσει» τον κ. Σαμαρά και εύλογα θα προκαλούσε αντιδράσεις και παρενέργειες.

Έτσι, προς το παρόν, και παρά τις πιέσεις που του ασκούνται, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Ακούει τους συνομιλητές του, αλλά αποφεύγει να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Από τη Ρηγίλλης σημειώνουν ότι προφανώς και ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να του παράσχει πλήρη κάλυψη, επισημαίνουν ωστόσο ότι ο κ. Καραμανλής «πρέπει να μιλήσει». Κομματικά στελέχη μάλιστα υπογραμμίζουν ότι, αν και όταν αποφασίσει να μιλήσει, θα πρέπει να πει συγκεκριμένα πράγματα και όχι αόριστα. Να απαντήσει με στοιχεία στις κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του. «Να πει αλήθειες που δεν είπε ως πρωθυπουργός», λένε χαρακτηριστικά.

Ορισμένες πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι ίσως ο κ. Καραμανλής περιμένει την έκβαση της Εξεταστικής για την οικονομία, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα εμφανιστεί ότι «σέρνεται» από τις εξελίξεις και θα του αποδιδόταν πανικός προ του καταλογισμού ευθυνών.


Σχολιάστε εδώ