Ηγέτη τον Μίκη θέλει η ΑΔΕΔΥ στον αγώνα κατά των μέτρων

Ο Μίκης Θεοδωράκης να ηγηθεί κοινωνικών διαμαρτυριών για την υποστήριξη των απλών ανθρώπων, στους οποίους η κυβέρνηση επιτίθεται με βίαια και άδικα μέτρα, αφαιρώντας κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό τους δικαίωμα, και παράλληλα τους εξοντώνει οικονομικά, θα ζητήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για (διαπαραταξιακή) απόφαση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία μετά τη βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη μας συνεδρίασε με θέμα τη δυνατότητα διεύρυνσης του κοινωνικού μετώπου, που θα δημιουργήσει φράγμα στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ και ΕΚΤ. Εντός των ημερών, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα αναλάβουν πρωτοβουλία για να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη, κατά την οποία θα συζητηθούν τρόποι αντίστασης για την ανατροπή των μέτρων του «μνημονίου της ντροπής», που μετατρέπει τη χώρα και τον λαό μας σε ένα απέραντο πτωχοκομείο.
Ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε, όπως είναι γνωστό (τουλάχιστον στους αναγνώστες μας), ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση, η οποία, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, είναι δυνατόν να αποτελέσει κοινό άξονα για συντονισμένη δράση συνδικάτων, κομμάτων της Αριστεράς, του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και άλλων κοινωνικών δυνάμεων, όπως ΠΑΣΚ/ΔΥ, επισημαίνουν τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος όσο και ο γενικός γραμματέας Ηλ. Ηλιόπουλος (ΔΑΚΕ) και ο αντιπρόεδρος Ηλ. Βρεττάκος (Αυτόνομη Παρέμβαση). Επιφυλακτικός αλλά όχι αρνητικός ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Δημ. Αγκαβανάκης, ενώ και σε επίπεδο ΓΣΕΕ τα συνδικαλιστικά στελέχη των αντίστοιχων συνδικαλιστικών παρατάξεων εκφράζουν την πεποίθηση ότι «η παρέμβαση Θεοδωράκη θα κινητοποιήσει όλους εκείνους τους πνευματικούς ανθρώπους τους οποίους το σύστημα δεν κατάφερε να ενσωματώσει-υποδουλώσει».


Σχολιάστε εδώ