εδώ Βρυξέλλες

wΑνησυχία προκαλούν στον ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι τα αυξημένα ποσοστά των νέων ανθρώπων που μολύνονται από τον ιό του AIDS στην Ευρώπη των 28. Με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου, και με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ο κ. Ντάλι αποκάλυψε ότι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 516, σε σύνολο 26.029 περιπτώσεων στις 28 χώρες μέλη, ενώ το 68% των κρουσμάτων είναι μεταξύ 25 και 44 ετών.
w«Το βιοαέριο που λαμβάνεται από γεωργικές ύλες μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική λύση για τη μετατροπή των απορριμμάτων σε περιβαλλοντικά και οικονομικά ωφέλιμη ενέργεια», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ι. Τσουκαλάς στη συζήτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα. «Η αξιοποίηση της βιομάζας και του βιοαερίου μπορεί να ενισχύσει αποφασιστικά τα αγροτικά εισοδήματα και να συμβάλει στην ενεργειακή και οικονομική αυτονομία της περιφέρειας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Η ΕΕ διαθέτει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία, η οποία παραμένει δυστυχώς, ως επί το πλείστον, απρόσιτη στους έλληνες ενδιαφερόμενους. Η κυβέρνηση οφείλει να συγκεντρώσει και να κωδικοποιήσει την τεχνογνωσία αυτή, αλλά και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που διατίθενται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθιστώντας τη σχετική γνώση προσβάσιμη στους έλληνες πολίτες. Διαφορετικά, η όλη συζήτηση γύρω από τις
ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την οικονομική αξιοποίησή τους θα εξακολουθήσει να αφορά τους λίγους ημετέρους και όχι την ευρύτερη κοινωνία των πολιτικών».


Σχολιάστε εδώ