ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του πρωθυπουργού, το περασμένο Σάββατο στο Ηρώδειο. Κι αυτό διότι διαπίστωσαν στην πράξη αυτό που τους λένε όλες οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα: Ότι το κλίμα στην κοινωνία έχει αλλάξει δραματικά για την κυβέρνηση, αλλά και για τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. Ότι η δυσφορία αγγίζει και τον ίδιο προσωπικά για τα αντιλαϊκά, εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζονται σε μισθούς, επιδόματα, αλλά και στο Ασφαλιστικό. Σημειώνω ότι το τελευταίο δίμηνο ο κ. Παπανδρέου έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις του (επισκέψεις σε Οργανισμούς, Υπηρεσίες κ.ά.) που συνήθιζε το πρώτο διάστημα της θητείας του. Οι εμφανίσεις αυτές θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. Θα είναι δε σε προστατευμένους χώρους και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγει τα… χειρότερα. Οι μέρες της χαράς και της αισιοδοξίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…
oΣΤΟ τέλος Ιουνίου τελειώνει η… καριέρα του Λ. Ζαγορίτη ως γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Η νέα ηγεσία προωθεί για τη θέση στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης της, οπότε εκείνος περισσεύει… Σε όλους τους συνομιλητές του ο κ. Ζαγορίτης λέει ότι θα επιστρέψει στο δικηγορικό του γραφείο. Αυτή είναι η… μισή αλήθεια. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, με συμφωνία Σαμαρά – Καραμανλή θα αναλάβει χρέη προέδρου στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής». Θέση την οποία κατέχει σήμερα ο Γ. Βαρβιτσιώτης, αλλά –όπως λέγεται– δεν επιθυμεί να την εγκαταλείψει. Εκτιμώ ότι, μετά τις σχετικές παρεμβάσεις, θα πειστεί και να αφιερωθεί στην… ανακαίνιση του πύργου του στη Λακωνία.
oΣΤΗΝ πολιτική του… κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση έναντι των τουρκικών προκλήσεων φαίνεται να έχει προσχωρήσει και η Ρηγίλλης. Άλλως δεν εξηγείται ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση (δήλωση, ανακοίνωση) από τη Νέα Δημοκρατία: Τόσο για το γεγονός ότι τουρκικό πλοίο έφθασε ανοιχτά του Σουνίου, όσο και για την πτήση μαχητικών της γειτονικής χώρας «ξυστά» πάνω από ελληνική φρεγάτα που έπαιρνε μέρος σε άσκηση στο Αιγαίο. Εκτός κι αν η σιωπή οφείλεται στο ότι ο αρμόδιος τομεάρχης Δ. Αβραμόπουλος είναι απασχολημένος με το συνέδριο και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με… ασήμαντες λεπτομέρειες.
oΠΡΟΒΛΕΠΩ νέα επεισόδια στη «σύγκρουση» του Αντ. Σαμαρά με το… Μητσοτακαίικο. Μετά τη διαγραφή της Ντόρας, ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του (κάποιοι επιμένουν πολύ…) να κόψει και τους τελευταίους δεσμούς που συνδέουν τη Νέα Δημοκρατία με την Οικογένεια. Τι του ζητούν ακριβώς; Να προχωρήσει στην… αποκαθήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Δηλαδή, να του αφαιρέσουν τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του κόμματος και να ξηλώσουν την πινακίδα με το όνομά του από αίθουσα της Ρηγίλλης. Ακραία πράγματα, τα οποία απορρίπτει ο κ. Σαμαράς. Προς το παρόν, διότι είναι βέβαιο ότι θα τον… περιμένουν στη γωνία: Είτε στην περίπτωση που προσέλθει στην Εξεταστική και «εμπλέξει» τον κ. Σαμαρά με τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς, είτε όταν η Ντόρα ιδρύσει νέο κόμμα, οπότε ο επίτιμος θα κάνει δηλώσεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.
oΣΚΙΖΟΥΝ από αλληλεγγύη εκεί στη ΝΔ. Κι όταν ήταν κυβέρνηση και τώρα αντιπολίτευση. Ο ένας καρφώνει τον άλλον. Δούκας κατά Αγγέλου. Βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους. Δείτε τη δημόσια διαμάχη Κοντού – Κιλτίδη και σκεφθείτε τι σύμπνοια και αγαστή συνεργασία είχαν όταν ήταν και οι δύο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης… Ένας όροφος τους χώριζε… Και μετά θέλαμε να λύσουν τα προβλήματα της αγροτιάς… Και να… επανιδρύσουν το κράτος… Ανέκδοτο, ε;


Σχολιάστε εδώ