Ποιους εννοούσε ο Καστανίδης;
Σαφή τα ερωτήματα που πρέπει να διευκρινιστούν:
Ποια ήταν τα… «παίγνια» στα οποία ήσασταν εμπόδιο για να τα… παίξουν; Στην επιστολή παραίτησής σας, υπουργέ Δικαιοσύνης σήμερα, κάνατε λόγο για συγκεκριμένα κέντρα που με μεθοδευμένο τρόπο και προφανή επιδίωξη επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος σας. Ποια ήταν αυτά τα κέντρα, κύριε Καστανίδη, που προσπάθησαν να σας εκθέσουν;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής ο Καστανίδης σε κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σημίτη άφησε αιχμές εναντίον δύο άλλων συνεργατών του πρωθυπουργού. Του Γιώργου Πασχαλίδη, υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ τότε, καθώς και για το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου παντοδύναμο Θόδωρο Τσουκάτο. Θεωρούσε ότι και οι δύο βρίσκονται πίσω από τις μεθοδεύσεις εναντίον του. Ο Σημίτης, κατά την πάγια τακτική του, δεν δέχεται τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός του περί υπονόμευσης και κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, τοποθετώντας νέο υπουργό Μεταφορών τον Τάσο Μαντέλη.
Τότε είχε γραφεί ότι ο Χάρης Καστανίδης παραιτήθηκε γιατί:
• Πάγωσε τις προγραμματικές συμφωνίες για προμήθειες τηλεπικοινωνιακού υλικού από τους εγχώριους προμηθευτές.
• Διέκοψε τη διαδικασία προεπιλογής αναδόχου για το έργο της σήραγγας Kαλλιδρόμου, με αιχμές εναντίον στελεχών του ΟΣE.
• Απομάκρυνε με κατηγορίες τη διοίκηση Δογάνη από την Ολυμπιακή Αεροπορία και συγκρούστηκε με τη Bάσω Παπανδρέου, που κατηγορούσε την «Ολυμπιακή» για χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών.
• Εισηγήθηκε τη συγκρότηση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, που θα είχε την εποπτεία των προμηθειών του Δημοσίου που απορρίφθηκε από τον Σημίτη.
Ήρθε η ώρα, κύριε Καστανίδη, να μιλήσετε με ονόματα…
Για να ξελαφρώσετε. Πολύ περισσότερο που ως υπουργός Δικαιοσύνης τώρα έχετε μπει μπροστά στον πόλεμο κατά της διαφθοράς και γνωρίζοντας ποιοι είχαν μπλεχθεί στα δίχτυα της πρέπει να δώσουν λόγο στον θεσμό στον οποίο σήμερα έχετε την πολιτική αρμοδιότητα.