Θα γίνει πόλεμος στο ΣΕΦ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού

Το φιτίλι άναψε! Τα παράπονα των ανθρώπων του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στον 3ο τελικό του Πρωταθλήματος Μπάσκετ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έγιναν casus belli για τους «ερυθρόλευκους». Σε συνδυασμό με την παραβατική συμπεριφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη, όπως καταγράφηκε στον τηλεοπτικό φακό, φέρνει τις δύο ομάδες σε θέσεις μάχης. Ο σημερινός, 4ος τελικός της σειράς, ασφαλώς και δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με την προ μιας εβδομάδας σύγκρουση «ερυθρολεύκων» και «πράσινων» στο ΣΕΦ. Η ατμόσφαιρα, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο ίντερνετ, θα παραπέμπει σε κόλαση. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» επιζητούν εκδίκηση και θα προσπαθήσουν να ωθήσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του στην ισοφάριση της σειράς σε 2-2 και «μετά θα τα παίξουμε όλα για όλα στο ΟΑΚΑ».
Τα παράπονα για το διαιτητικό τρίο έβαλε σε δεύτερη μοίρα και τα σφάλματα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο «δράκος» απώλεσε την Τετάρτη κάθε πιθανότητα, αν υποθέσουμε ότι είχε, για παραμονή του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά, τα παράπονα λειτούργησαν και ευεργετικά, διότι η οργή ήρθε να αναπληρώσει το έλλειμμα ψυχολογίας από την αναπάντεχη ήττα.
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ονομάζεται Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο διεθνής γκαρντ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ασφαλώς ενδεχόμενη απουσία του μπορεί να κοστίσει στους «ερυθρόλευκους», παρά την καλή εικόνα του Σκούνι Πεν στα δύο προηγούμενα ματς και την άνοδο του Πάτρικ Μπέβερλι.
Ο έλληνας τεχνικός περιμένει περισσότερα και από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Αν και δεν φταίει ο διεθνής σέντερ που ο προπονητής του τον ξέχασε στον πάγκο κατά τη διάρκεια του 3ου τελικού, όταν σήμανε η αντεπίθεση των «πρασίνων».
Στον Παναθηναϊκό, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προσδοκά στην επανεμφάνιση του καλού Σπανούλη και στη βελτίωση του Φώτση. Ο πρώτος ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης ανατροπής την Τετάρτη, στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι του στα πλέι οφ. Ο Φώτσης έχει… χαθεί μετά τον πρώτο τελικό. Ερώτημα αποτελεί η παρουσία του Διαμαντίδη. Αν τιμωρηθεί ο αρχηγός του «τριφυλλιού», η δουλειά για τους «ερυθρολεύκους» θα γίνει σαφώς πιο εύκολη. Η απόδοση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον προηγούμενο αγώνα, ωστόσο, μπορεί να δώσει λύσεις στον Ζοτς, εάν έχει συνέχεια.


Σχολιάστε εδώ