Iκανοποίηση αλλά και πίκρα από τα Εξάρχεια

Η αλλαγή αυτή επιτεύχθηκε έπειτα από προσπάθειες χρόνων των κατοίκων και των καταστηματαρχών της πλατείας Εξαρχείων, οι οποίοι σε ανοιχτή επιστολή τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι με επιμονή και αποφασιστικότητα αναλάβαμε και διαλύσαμε την πιάτσα ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Η εμπορία, διακίνηση και χρήση δεν υφίστανται και δεν επιτρέπονται πλέον. Επετεύχθη ειρηνικά, με τη συμβολή όλων μας. Η πλατεία και οι πέριξ πεζόδρομοι καθαρίστηκαν, πλύθηκαν, απολυμάνθηκαν. Τα δέντρα ποτίστηκαν και η πλατεία είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους τους Αθηναίους που τη σέβονται και θέλουν να περπατήσουν και να απολαύσουν το πράσινο και καθαρό περιβάλλον.

Το κάναμε μόνοι μας. Πολεμήσαμε επί σειρά ετών. Ανεχθήκαμε και υποστήκαμε. Ενάντια στην αδιαφορία σας, την ανεπάρκειά σας, την αμέλειά σας, την παράβαση καθήκοντος, αλλά και την περιφρόνησή σας, εμείς θα διατηρήσουμε τη σημαία της αξιοπρέπειας». Στη συνέχεια όμως «τα ρίχνουν» σε όλους: Στον δήμαρχο, στους υπουργούς, στους δημοσιογράφους. Επειδή ο δήμαρχος –όπως λένε– έχει ξεχάσει την περιοχή και τη… θυμάται μόνο για τους φόρους, επειδή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αφήσει ελεύθερο το εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών, επειδή η υπουργός Περιβάλλοντος δεν βλέπει τη μόλυνση και το σκουπιδαριό που μαστίζουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και επειδή οι δημοσιογράφοι μιλάνε για τα Εξάρχεια μόνο όταν πρόκειται για συμπλοκές και τρομοκρατικές ενέργειες…


Σχολιάστε εδώ