72 στα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς

Πρόκειται για στοιχεία που ενδεχόμενη δημοσιοποίησή τους θα προκαλέσει ισχυρούς σεισμούς στην ελληνική κοινωνία και ορισμένοι θα… τρέχουν –στην κυριολεξία– να κρυφτούν! Ταυτόχρονα θα δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκάνδαλο το οποίο τραντάζει το πολιτικό σκηνικό μετά και την ομολογία του Τ. Μαντέλη για το «δωράκι» από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΟΝ», τα στελέχη του ΣΔΟΕ κατάφεραν να «σπάσουν» έναν ειδικό κωδικό (που αφορούσε… έξοδα δημοσίων σχέσεων) όπου εντόπισαν έναν κατάλογο με εβδομήντα δύο (72) πρόσωπα που εμφανίζονταν να εισπράττουν από 10 μέχρι 150.000 ευρώ!

Μεταξύ αυτών γνωστοί δημοσιογράφοι, στελέχη του ΟΤΕ και άλλων δημοσίων οργανισμών, αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι (γενικοί γραμματείς κ.ά.). Στον κατάλογο δεν βρέθηκαν ονόματα πολιτικών προσώπων, δηλαδή υπουργών ή βουλευτών, είτε νυν είτε πρώην.

Από τα στοιχεία δεν είναι σαφές για ποιον λόγο οι συγκεκριμένοι έπαιρναν χρήματα από τη «Ζήμενς», αν δηλαδή είχαν προσληφθεί ως σύμβουλοι Τύπου ή Δημοσίων Σχέσεων ή αμείβονταν για… άλλου είδους υπηρεσίες.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τακτική μισθοδοσία ή εφάπαξ αμοιβή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» –ιδίως οι δημοσιογράφοι– είναι ευρύτερα γνωστοί στην κοινωνία και τυχόν δημοσιοποίηση των ονομάτων θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις.

Πέραν της κατακραυγής, ενδεχομένως θα βρεθούν και ενώπιον του νόμου στην περίπτωση κατά την οποία η σχέση εργασίας με τη «Ζήμενς» δεν είναι σαφής και ξεκάθαρη και αν τα ποσά που φαίνεται να εισέπραξαν δηλώθηκαν κανονικά στην εφορία. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία για τις προνομιακές σχέσεις που διατηρούσαν με τη «Ζήμενς» συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μετείχαν σε ταξίδια αναψυχής που οργάνωνε ο Μιχ. Χριστοφοράκος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα ακριβείς πληροφορίες, κατά την έφοδό τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν και άλλους κωδικούς, τους οποίους ελπίζουν ότι θα «σπάσουν» τις επόμενες ημέρες και από τους οποίους εκτιμούν ότι θα προκύψουν και ονόματα πολιτικών προσώπων που είχαν «πάρε δώσε» με τη Ζήμενς. Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό ότι τις ημέρες της δόξας του ο κ. Χριστοφοράκος «τάιζε» με διάφορους τρόπους στελέχη από τα περισσότερα κόμματα, αλλά και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου.


Σχολιάστε εδώ