Ψηλά ο πήχυς για Καραμανλή

Αν και οι στενοί συνεργάτες του αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους ακριβείς σχεδιασμούς του τέως πρωθυπουργού, ο κύβος έχει ριφθεί. Μένει να διευκρινισθεί το «πότε» και το «πώς». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα της κλασικής συνέντευξης, τηλεοπτικής ή σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, με το σκεπτικό ότι μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν θα μπορούσε ο κ. Καραμανλής να απαντήσει με τον πλέον σαφή τρόπο σε επικρίσεις, κατηγορίες και καταγγελίες για τα πεπραγμένα της πρωθυπουργικής θητείας του. Παράλληλα φαίνεται να έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, διότι το περιβάλλον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι «εχθρικό» και οι αποδοκιμασίες από την πτέρυγα τουλάχιστον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (αν όχι και του ΛΑΟΣ…) πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Οι εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει ο κ. Καραμανλής είναι να μιλήσει σε πιο… φιλικό περιβάλλον, όπως π. χ. η Κοινοβουλευτική Ομάδα (η οποία μπορεί να συγκληθεί από τον κ. Σαμαρά για… άσχετο θέμα) ή το συνέδριο του κόμματος τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. Όσο κι αν τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την παρατεταμένη (ακατανόητη) σιωπή του τέως πρωθυπουργού, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα ήσαν εκείνοι που δημοσιοποίησαν τα… βαθύτερα συναισθήματά τους. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να επιλέξει τη λύση του συνεδρίου, ώστε να απευθυνθεί σε ένα πιο μαζικό ακροατήριο στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από πολιτικής απόψεως οι τελευταίοι 7-8 μήνες θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν από τους πλέον «επώδυνους» της ως τώρα πολιτικής διαδρομής του. Δέχθηκε δριμύτατες, σχεδόν ανελέητες, «επιθέσεις» από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου, έγινε στόχος κριτικής από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απ’ όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης. Εξοργίσθηκε, ενοχλήθηκε, αλλά παρά την προτροπή των στενών συνεργατών του και τη «λαϊκή απαίτηση», κατά ανεξήγητο τρόπο δεν θεώρησε σκόπιμο ή απαραίτητο να μιλήσει, να δώσει εξηγήσεις, έστω να… απολογηθεί για τα λάθη της πενταετίας. Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το κάνει, αν και κανείς δεν μπορεί να του διασφαλίσει ότι θα βγει σίγουρα ωφελημένος από τη διαδικασία αυτή. «Αν ο Καραμανλής αποφασίσει να μιλήσει θα πρέπει να πει αλήθειες που δεν είπε τα προηγούμενα χρόνια. Αν πρόκειται να επαναλάβει τις γνωστές τετριμμένες θεωρίες και δικαιολογίες, θα βγει διπλά χαμένος» σημειώνουν κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Επισημαίνουν ακόμη ότι είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσει ακόμη και άγνωστες πτυχές υποθέσεων που «πλήγωσαν» την παράταξη και συνετέλεσαν στην εκλογική κατάρρευσή της. «Δεύτερη ευκαιρία δεν θα έχει» τονίζουν. Ο πήχυς έχει ανέβει ψηλά για τον κ. Καραμανλή…


Σχολιάστε εδώ