ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

XΜας δικαιώνει η δήλωση του υπερυπουργού Γιάννη Ραγκούση ότι «ο ανασχηματισμός θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός θα άλλαζε το οικονομικό επιτελείο. Μια τέτοια κίνηση όμως θα ήταν ομολογία αποτυχίας».
Αυτό το έχουμε επισημάνει πολλές εβδομάδες πριν στις πολιτικές αναλύσεις μας. Και δείχνει πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι εκείνοι που συνεχώς, ομολογώντας τις επιθυμίες τους και τα συμφέροντά τους, αναδομούν κάθε εβδομάδα τη Λούκα… Θα προσθέταμε ότι ο Γιώργος δεν πρόκειται νʼ αλλάξει ούτε και τα παιδιά που δεν έχουν σχέση με οικονομικό επιτελείο. Διότι θα ομολογούσε ότι απέτυχαν οι δικοί του άνθρωποι, που έχει χρόνια στην αυλή του. Αφήνουμε βέβαια κάποιο παραθυράκι ανοικτό, ενθυμούμενοι ότι κάποιες στιγμές βρέθηκαν ξαφνικά εκτός, σε… αγρανάπαυση, και ο Χάρης Παμπούκης και ο Παύλος Γερουλάνος, όπως βρίσκεται σήμερα και ο Νίκος Κοτζιάς… (έστω ο τελευταίος με δική του πρωτοβουλία…)

XΣυνωστισμός όλη την εβδομάδα στο εντευκτήριο της Βουλής από δημάρχους και παράγοντες δήμων της επαρχίας που είχαν συσκέψεις με τους βουλευτές των νομών τους και των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για οργισμένα παράπονα εξαιτίας των συνενώσεων. Έξω δε από τη Βουλή είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους ομάδες πολιτών από Αποκορώνου, Άβδηρα Ξάνθης, Σιάτιστα, Ανατολική Αιγιαλεία, Ελληνικό, και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους για αδικίες του «Καλλικράτη» του Ραγκούση, που φούντωσαν μόλις ανακοινώθηκαν οι… συγχωνεύσεις. Ο υπουργός πάντως κάθε άλλο παρά έδειξε ότι… άκουγε. Δεν σήκωνε το τηλέφωνο ούτε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μου έλεγαν. Στις κάλπες του Νοέμβρη θα φανούν τα κουκιά που θα εισπράξει το ΠΑΣΟΚ…

XΈνας υπόδικος τοποθετήθηκε στο νέο ΔΣ των Ολυμπιακών Ακινήτων ΑΕ. Πρόκειται για τον κ. Τάσο Χωμενίδη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΤΑ, που κατηγορείται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και έχει παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπως επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης.

XΣημαντικό ρόλο στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπαιξε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Νίκη Τζαβέλα, προωθώντας την πρόταση της σχετικής πρόσκλησης.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Manouchehr Mottaki, θα μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 1η Ιουνίου. Θα ακολουθήσει κλειστή συνάντησή του με Ευρωπαίους που έχει εισηγηθεί και η κ. Τζαβέλα. Από ελληνικής πλευράς έχουν προσκληθεί οι έλληνες πρέσβεις και οι ευρωβουλευτές κ. Κοππά και κ. Κουμουτσάκος.
Σε μια περίοδο που όλοι κρατούν αποστάσεις, η Νίκη Τζαβέλα προώθησε πρωτοβουλία διαλόγου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ιρανική κυβέρνηση.

XΣυμβουλές προς τον… κωπηλάτη (τον Γιώργο) δίνονται για τη λύση του προβλήματος της οικονομικής κρίσης από μια Αμερικανίδα –ημισυμπατριώτισσα του πρωθυπουργού– την καθηγήτρια Deborah Winslow Nutter, αντιπρόεδρο της Διπλωματικής Σχολής Fletcher στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Tufts, που φαίνεται να έχει ακτινογραφήσει πολύ καλά την πολιτική μας ηγεσία:
– Θα πρέπει να επιδιώξει ο πρωθυπουργός μια συμμαχία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μια συμμαχία στο εσωτερικό της Ελλάδας και μια συμμαχία στην Ευρώπη…
Ψιλοπράγματα, δηλαδή, Γιώργο…

***

> Ο Ολυμπιακός ήταν το χόμπι του, εκεί ξέδινε, λένε εκείνοι που ήταν κοντά στον Σωκράτη Κόκκαλη. Έκανε σαν παιδί, προσθέτουν. Και ήταν το πιο ακριβό χόμπι… Το πλήρωσε πολύ, πάρα πολύ ακριβά, τονίζουν, αποφεύγουν όμως να πουν πόσο… Το βλέπεις τώρα, απαντούν με νόημα.

> Πυρετός… δημοσκοπήσεων, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, εν όψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Κάπα Research, πρώτος στις προτιμήσεις για το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης (μεταξύ των νυν και πρώην βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας) αναδείχθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης συγκέντρωσε ποσοστό 34,8%, έναντι 33,8% του Γ. Πλακιωτάκη, 28,8% του Κ. Μπαντουβά, ενώ τέταρτος ήταν ο Χρ. Μαρκογιαννάκης με 24,8%.

> «Το μεγάλο ψάρι τρώει πάντα το μικρό»! Ύστερα από πολύμηνη σιωπή «άνοιξε το στόμα του», από τη φυλακή, ένας εκ των «πρωταγωνιστών» του σκανδάλου των ομολόγων, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης, επισημαίνοντας ότι τους όρους του επίμαχου ομολόγου γνώριζαν τουλάχιστον ο τότε υφυπουργός Π. Δούκας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρής.

> Με μεγάλη εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», με αφορμή τον Γ΄ Δημόσιο Απολογισμό, ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Θα παρουσιάσει το έργο που έχει κάνει στα 3,5 αυτά χρόνια. Θα είναι, όπως μαθαίνουμε, ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ως προς τη σημερινή οικονομική κατάσταση του δήμου, παρουσιάζοντας στοιχεία για πρόσωπα και καταστάσεις που οδήγησαν τον Δήμο Αμαρουσίου να είναι ένας από τους πιο χρεωμένους δήμους της χώρας.


Σχολιάστε εδώ