το Ζιζάνιο

=== Θα προκαλέσω τους φίλους μου τους συνδικαλιστές. Αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι τους ακολουθούν, ας κάνουν μια απεργία σε μέρα αργίας, όπως ήταν η περασμένη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Να δω πόσο κόσμο θα μαζέψουν… === Μέρες Μαντέληδων ζει η χώρα. Το σόου άρχισε η κυρία Μαντέλη, που ξαφνικά επανήλθε η μνήμη της και τα θυμήθηκε όλα για τους εγκεφάλους του σκανδάλου με το Βατοπέδι, και τη σκυτάλη πήρε ο εκλεκτός και εξ απορρήτων συνεργάτης του Σημίτη, κύριος Τάσος Μαντέλης. === Η ζωή, για άλλη μια φορά, εκδικείται… Τη Μαντέλη παρουσίασε ως τον χρυσό άσο του το ΠΑΣΟΚ, ήρθε όμως ο Μαντέλης κι έβαλε φωτιά, σβήνοντας τα χαμόγελα. === Το συνειδητοποιήσατε; Δύο Εξεταστικές Επιτροπές αρμένιζαν στο άγνωστο και ήρθε το… Μαντελαίικο από τα Δαμουλιανάτα και τις ξετίναξε. Για το Βατοπέδι η κυρία Σταματίνα και για τη Ζήμενς ο κύριος Τάσος… Και οι δύο Κεφαλονίτες από το ίδιο χωριό… Ρε τι συμπτώσεις. === Γιʼ αυτό και η Κεφαλονιά δεν μπορεί να έχει παράπονο. Στο πρώτο πλάνο πάλι. Θα πρέπει να στήσει άγαλμα στον κ. Μαντέλη. Θυσιάστηκε για να αποδείξει πόσο διεφθαρμένοι είναι οι Γερμανοί. Και η Σταματίνα για χάρη του Εφραίμ και του Αρσένιου. === Αιχμές Γερουλάνου για την πρώην υφυπουργό του: «Νομίζω ότι η κ. Γκερέκου δεν χειρίστηκε σωστά πολιτικά» το θέμα με τη φοροδιαφυγή του άντρα της. Δίπλα της ήταν ο υπουργός. Αν τον ρώταγε η Άντζελα, ίσως δεν θα έκανε σήμερα διακοπές στην Κέρκυρα. === Τρίτη μεσημέρι, στη Βαλαωρίτου, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην οικογένεια που περνούσε. Η κυρία Ντόρα με τα δυο της παιδιά, την Αλεξία και τον Κωστή, με τον αστυνομικό τους από δίπλα. Χαμογελαστή η πρώην υπουργός βάδιζε προς την… αρχηγία τού υπό ίδρυση κόμματός της. Όπου εκεί πλέον δεν θα μπορεί κανείς να τη διαγράψει… === Έχουν εξευτελίσει τους θεσμούς οι ίδιοι οι υπουργοί μας. Δεν σέβονται τίποτε. Είναι δυνατόν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να μπαίνουν στην Ολομέλεια, στη Βουλή, με τζιν παντελόνι; Θα τολμούσαν να το κάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο; Τα μικρά –που για μένα δεν είναι καθόλου μικρά και ασήμαντα– δείχνουν τον άνθρωπο… Αλλά και την προσωπικότητα των πολιτικών μας… Έχει χαθεί και ο αυτοσεβασμός… === Στο «όχι» του Σαμαρά προσχώρησε ο Πρετεντέρης. Καλώντας την κυβέρνηση να πει ένα «όχι» στις εξευτελιστικές ρυθμίσεις, που μας ζητάει η «τρόικα» για το Ασφαλιστικό. === Παλικάρι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Απάντησε σʼ όλες τις κατηγορίες για αγορές και σπατάλες, με στοιχεία που αφήνουν έκθετους τους κατηγόρους του. Δεν κρύφθηκε.. === Νέο αίμα στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Ο Νικόλας Κωστόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ στη Αρκαδία, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα της ΝΔ. Και έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο νικητής.

***

Τελικά, αυτό δεν είναι μνημόνιο για το Ασφαλιστικό! Μνημόσυνο, είναι…

***

Ξύπνησε ένα ωραίο πρωινό ο εντιμότατος κ. Χριστοφοράκος και έσπαγε για ώρες το κεφάλι του… Ρε, σήμερα ποιον να… φιλέψουμε, ποιος έχει ανάγκη… Άνοιξε τον… φιλανθρωπικό κατάλογο του μαγαζιού και το μάτι του έπεσε στο όνομα… Ρόκος – Μαντέλης. Ρε τύχη ο Τάσος…

***

Ωραίες, Σταύρο (Ψυχάρη), οι αναμνήσεις σου από την επίσκεψη του «αντιπροέδρου» της χούντας Ν. Μακαρέζου τον Μάιο του 1973 στο Πεκίνο. Μόνο που… ξέχασες να γράψεις ότι στους «λίγους έλληνες δημοσιογράφους» που συνόδευαν τον αντιπρόεδρο του δικτάτορα Παπαδόπουλου ήσουν κι εσύ, ως νεαρός πολιτικός συντάκτης του «Βήματος», που τότε δεν έκλεισε, όπως έκλεισαν την «Καθημερινή» η Ελένη Βλάχου, την «Ελευθερία» ο Πάνος Κόκκας και την «Αθηναϊκή» ο Γιάννης Παπαγεωργίου… Έτσι για να μην ξεχνάμε.


Σχολιάστε εδώ