Τα σχέδια για τον Τσίλντρες και τον Γιασικεβίτσιους

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι η αξιοποίηση του Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός έλαμψε δια της απουσίας του από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και ο «δράκος» ζητάει επιτακτικά από τους παίκτες του να εφαρμόσουν στο παρκέ του ΣΕΦ τα συστήματα που επιτρέπουν στον Τσίλντρες να παίξει «ένας με έναν» και να εκμεταλλευθεί τα αθλητικά προσόντα του. Παράλληλα περιμένει από τον Λίνας Κλέιζα να εμφανιστεί πιο ήρεμος και να βοηθήσει αμυντικά, καθώς οι δικοί του προσωπικοί παίκτες, ο Τσαρτσαρής και ο Φώτσης έκαναν τη διαφορά στον πρώτο τελικό, καθώς εκμεταλλεύθηκαν τον εκνευρισμό του Λιθουανού.
Στην άλλη πλευρά, ο Ομπράντοβιτς προσδοκά μεγαλύτερη βοήθεια από τους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού. Κυρίως από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν βρει ρυθμό. Ο Σάρας, άλλωστε, έχει καλή παράδοση απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και θεωρείται δεδομένη η εντολή του Ζοτς «πάρε την μπάλα και παίξε με αντίπαλο τον Τεόντοσιτς που δεν είναι αξιόπιστος αμυντικός».
Ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει και η φθορά των ψηλών. Στον Ολυμπιακό εκφράζουν παράπονα για την άμυνα που έπαιξαν οι «πράσινοι» στο πρώτο ματς και στέλνουν διάφορα μηνύματα προς τους διαιτητές ότι «δεν θα ανεχθούμε άλλα λάθη εις βάρος μας», αν και η διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο ματς υπήρξε χαώδης.


Σχολιάστε εδώ