Στο πλευρό των ναυτεργατών

Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης και των ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και όλα αυτά, δήθεν για τον τουρισμό!
Οι ενέργειές τους δεν στρέφονται μόνο κατά των ναυτεργατών και των υπόλοιπων εργαζομένων, αλλά και των μικρών εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών. Σε καμία περίπτωση δεν κόπτονται για την προστασία του τουρισμού. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της ήδη υψηλής κερδοφορίας τους. Εξάλλου ο τουρισμός δεν μειώνεται επειδή οι εργαζόμενοι έχουν υψηλούς μισθούς, αλλά γιατί η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική που φορτώνει τις συνέπειές της στους λαούς της Ευρώπης καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές.
Οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει πρώτοι από όλους να πάρουν ενεργή θέση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες και συνολικά στο κίνημα των εργαζομένων. Τα συμφέροντά τους είναι κοινά, όπως κοινός είναι και ο εχθρός τους, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί θέλουν από τη μία να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη και από την άλλη να τους εκτοπίσουν από την αγορά και την παραγωγή. Να γιατί οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες πρέπει σύσσωμοι να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών.
Είναι μακριά νυχτωμένοι οι μεγαλέμποροι, αν πιστεύουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες.
Το ΚΚΕ έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού. Οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία και να ξεσκεπάσουν τις συκοφαντίες των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν τέτοιου είδους προκλητικές πράξεις είναι το δυνάμωμα και το ατσάλωμα των αγώνων των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ