στα ενδότερα των ομάδων

=Εκεί που την είχαν ξεγραμμένη, η ΑΕΚ επιχειρεί να επιστρέψει στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν επί ίσους
όρους τους τίτλους στην Ελλάδα. Χάρη σε μεθοδικές κινήσεις, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταφέρει να καλύψουν σημαντικό μέρος της διαφοράς που τους χώριζε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
=Φυσικά, ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν να διανύσουν μεγάλη απόσταση για να μπουν στην
αφετηρία ως ισότιμοι
ανταγωνιστές των τριών άλλων ομάδων. Αν αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος, ενδεχομένως να τα καταφέρουν.
=Λάθη σε όλα τα επίπεδα, που στέρησαν από την
ΑΕΚ τη δυνατότητα να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στις άλλες ομάδες, η ευκαιρία της Ένωσης είναι μοναδική και κάθε λάθος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.
=Ο Αδαμίδης πρέπει να προσέξει τις επαφές του. Πέφτει σε επικοινωνιακές γκέλες στην προσπάθειά του να βρει συμμάχους. Παράλληλα μπαίνει σε
ένα αδιέξοδο, στο οποίο παίζονται πολλά παιχνίδια από μάνατζερ, και κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογος απέναντι και στον Μπάγεβιτς και στους
οπαδούς της ομάδας.
=Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάδειξη της διαπραγμάτευσης με τον Ζεοβάνι. Ο βραζιλιάνος μέσος, που αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν στη Χαλ, έγινε ο πρώτος στόχος των «κιτρινόμαυρων» ως διάδοχος του Νάτσο Σκόκο.
=Οι διαρροές από τον πρόεδρο της ΑΕΚ ήταν καθημερινές. Μόνο που στην πιάτσα των ατζέντηδων κάποιοι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι ο Ζεοβάνι αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πόδια του.
=Το θέμα κατέγραψε καθημερινή αθλητική εφημερίδα, έστω και ως φήμη. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί, η ΑΕΚ κινδυνεύει να πληρώσει το κόστος της πολιτικής που ακολούθησε στη συγκεκριμένη υπόθεση.
=Ο πήχης ανέβηκε με τον Ζεοβάνι. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και σε ενδεχόμενο κάζο θα απογοητευθεί.
=Κι αν το επικοινωνιακό έλλειμμα είναι η μία όψη του νομίσματος που θα κληθεί να καταβάλει ο
Αδαμίδης για την περίπτωση του Βραζιλιάνου, η άλλη πλευρά μπορεί να επηρεάσει και αγωνιστικά. Μιλάμε για την περίπτωση που προχωρήσει η ΑΕΚ στην απόκτηση του Ζεοβάνι και αποδειχθούν αληθινοί οι ισχυρισμοί όσων παρομοιάζουν τον συγκεκριμένο παίκτη με τον Εμάνουελ Ολισατέμπε.
=Τότε η Ένωση θα έχει επενδύσει σε έναν παίκτη ο οποίος δεν θα μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα. Θα επαναληφθεί, δηλαδή, η αποτυχία με την επένδυση στον Ρότζερ Γκερέιρο, στον οποίο δόθηκαν αρκετά χρήματα το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά φέτος αναζητείται τρόπος για λύση του συμβολαίου του.
=Ανάλογα λάθη κάνει ο Αδαμίδης και στην προοπτική να αποκτήσει ο «Δικέφαλος» δανεικούς από τη Λίβερπουλ. Κι εκεί αφήνει να κυκλοφορούν σενάρια για τους καλύτερους παίκτες που διαθέτουν οι «κόκκινοι» στη δεύτερη ομάδα τους και, αν ναυαγήσουν οι επαφές, θα δεχθεί καίριο πλήγμα η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» οπαδών.
=Φυσικά υπάρχουν και καλές κινήσεις από την πλευρά του Αδαμίδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσέγγιση του Πανιωνίου για την
απόκτηση του Τζαβέλλα.
=Πρόκειται για έναν παίκτη που παίρνει αμέσως φανέλα βασικού σε όλες τις μεγάλες ομάδες και η ένταξή του στην ΑΕΚ θα την ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό. Αλλά κι εδώ έπεσε σε γκέλα ο Αδαμίδης.
=Από τη στιγμή που το θέμα έμεινε
ανοικτό, ο πρόεδρος της Ένωσης
έπρεπε να αποφύγει τη δημοσιοποίησή του. Διότι όπως βγήκε από τον Πανιώνιο η διαπραγμάτευση, επί της ουσίας η διαρροή έμοιαζε με πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους άλλους μνηστήρες.
=Τα λάθη του Αδαμίδη προέρχονται από την ανασφάλεια που του δημιουργούν οι πληροφορίες για τις κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αν γυρίσει ο Νικαιώτης στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αυτόματα ο 36χρονος δικηγόρος θα τεθεί στο περιθώριο.
=Επειδή, όμως, θέλει να παραμείνει στην κεντρική σκηνή, ο Αδαμίδης προσπαθεί να βρει στηρίγματα στον Τύπο και μοιράζει ονόματα. Ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που έπαιξε και ο Ντέμης Νικολαΐδης με τα γνωστά
αποτελέσματα.
=Στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό ασφαλώς και έχουν σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν. Οι κόντρες μεταξύ παραγόντων, μετόχων και επίδοξων διαδόχων προκαλούν αναστάτωση στους οπαδούς, οργανωμένους και μη.
=Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να επιστρέψουν σε εποχές 2007, όταν ο κόσμος είχε γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. Και έτσι θα χάσει το πλεονέκτημα που του έδωσε η κατάκτηση του νταμπλ.
=Μπορεί, δηλαδή, να βρεθούν στη φάση που βρέθηκαν το 2004. Και τότε κατέκτησαν το νταμπλ, αλλά μέσα σε ένα καλοκαίρι γκρέμισαν όσα έχτιζαν κατά τη διάρκεια της περιόδου.
=Στον Πειραιά είτε μπει ο Μαρινάκης είτε μείνει ο Κόκκαλης υπάρχει πλάνο. Το ερώτημα είναι πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται και αν θα προλάβουν οι «ερυθρόλευκοι» να καλύψουν τον χαμένο χρόνο.
=Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και ίσως η ταχύτητα στις ενέργειές τους αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για την πορεία τους στο μέλλον. Αν και κάποιοι επιμένουν ότι ήδη δρομολογήθηκαν κάποια πράγματα.
=Στην περίπτωση του Μαρινάκη, πάντως, έχουν αρχίσει ήδη οι διαγωνισμοί… δώρων. Η πρόταση του εφοπλιστή να κάνει δώρο τον Ερνέστο Βαλβέρδε ή άλλον προπονητή ανάλογων προδιαγραφών έχει βάλει όλο τον κόσμο στο… τριπάκι να ανακοινώνει προσφορές στην ομάδα του Πειραιά.
=Έχουν ακουστεί τρομερές ιδέες. Μέχρι και πριβέ νυχτερινό κέντρο για να ελέγχονται πλήρως οι παίκτες του
Ολυμπιακού που έχουν έφεση στο ξενύχτι.
=Στην ομάδα του Πειραιά, πάντως, έχουν και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που απειλεί τη συνοχή τους. Πρόκειται για ένα cd με τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες πρωταγωνιστεί μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ.
=Εάν αληθεύουν όσα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο cd, τότε η επόμενη μέρα των «ερυθρολεύκων» δεν θα ‘χει την παραμικρή σχέση με το παρελθόν. Θα έρθουν τα πάνω κάτω και μπορεί να υπάρξουν και εξελίξεις σε άλλα επίπεδα με οριστικές αποχωρήσεις στελεχών που έπαιξαν μικρό ή μεγάλο ρόλο την τελευταία διετία.
=Στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, βέβαια, περιμέναμε τις αναταράξεις. Η μεγαλύτερη έκπληξη προήλθε από την Τούμπα, όπου αποκαλύφθηκαν προβλήματα τα οποία είτε αγνοούσαν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ είτε τα είχαν υποτιμήσει.
=Όπως, για παράδειγμα, την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών από τις δυτικές συνοικίες για την επιστροφή του Σαλπιγγίδη. Αν και το στίγμα είχε δοθεί από τον περασμένο Γενάρη, ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας θεωρούσαν ότι θα καταφέρουν να πείσουν τους συνδεσμίτες.
=Έκαναν, όμως, λανθασμένους υπολογισμούς και κινδυνεύει πλέον να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη. Παρά τη στήριξη του απλού κόσμου, ο διεθνής επιθετικός εμφανίζεται πλέον διστακτικός στην
οριστικοποίηση της επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη.
=Υπάρχει, βέβαια, το χαρτί του Αμβούργου. Ίσως τελικά να το ρίξει ο παίκτης στο τραπέζι με στόχο να διαφοροποιήσει πλήρως το κλίμα στην Τούμπα με τις τελικές αποφάσεις του.


Σχολιάστε εδώ