Προς πώληση το ψηφιακό μέρισμα

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα, βέβαια, είναι το ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ορίσει ποιο είναι το εθνικό πρότυπο αποκωδικοποίησης, την ίδια ώρα που η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση προχωράει από την Digea. Η χώρα πληρώνει την επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να μην ορίσει συντονιστικό φορέα για το εγχείρημα και την επτάμηνη καθυστέρηση στην επιλογή του συστήματος με το οποίο θα εκπέμπουν τα τηλεοπτικά δίκτυα. Έτσι, στις 18 Ιουνίου η Digea προχωράει με το MPEG4, ενώ η ΕΡΤ παραμένει στο MPEG2, επιφέροντας συνέπειες και για τη Nova.

Η Digea διοργανώνει ημερίδες στα νότια προάστια και σε συνεργασία με τους δήμους συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που αρχίζει στην Αττική στις 18 Ιουνίου, οπότε θα κλείσει το κέντρο εκπομπής στην Αίγινα, από όπου θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά τα κανάλια. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα νότια προάστια, που λαμβάνουν σήμα τηλεόρασης μόνο από την Αίγινα, και γι’ αυτό ξεκινάει η ενημέρωση των πολιτών. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιείται αύριο στον Δήμο Βούλας και η δεύτερη στο Πέραμα στις 9 Ιουνίου.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα διοργανώνονται δύο συνέδρια με ξεχωριστές ενότητες για το ψηφιακό μέρισμα. Αύριο, Δευτέρα, ξεκινάει το συνέδριο των Financial Times από την Boussias Conferences για τα ΜΜΕ και τις τηλεπικοινωνίες (tmt.boussiasconferences.gr), στο οποίο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γ. Γαμπρίτσος. Για το ψηφιακό μέρισμα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή του προέδρου της ΕΕΤΤ Λεωνίδα Κανέλλου, του προέδρου της Digea Γιώργου Μαθιού, του γενικού διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργου Στεφανόπουλου και του Κωνσταντίνου Αποστολά, μέλους του ΕΣΡ.

Η δεύτερη συνάντηση είναι στις 18 Ιουνίου, στο συνέδριο της ΕΕΤΤ (Κέντρο ΔΑΪΣ), όπου θα συζητηθεί η ψηφιακή μετάβαση με συντονιστή τον Άγγελο Συρίγο, αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πόλυς Μιχαηλίδης, επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κύπρου (ΓΕΡΗΕΤ), και ο John Doherty, επίτροπος Ρυθμιστικής Αρχής Επικοινωνιών Ιρλανδίας (Com Reg). Θα συμμετάσχουν ακόμη ο Martin Cave, διευθυντής στο Centre for Management under Regulation (CMuR), ο Γιώργος Μαθιός, ο Γιώργος Στεφανόπουλος και ο Γιώργος Γαμπρίτσος.


Σχολιάστε εδώ