«Πολιτικό θρίλερ» η υπόθεση Μαντέλη

Κι αυτό ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν υποχρεωμένοι να «παίζουν άμυνα», καθώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας -λόγω Εξεταστικής Επιτροπής- βρισκόταν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Στη Ρηγίλλης κάνουν λόγο για κολοσσιαίο σκάνδαλο, καθώς ο Τ. Μαντέλης την περίοδο που εισέπραξε τη… χορηγία της γερμανικής εταιρείας ήταν υπουργός και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Θεωρούν δε ότι αυτή ακριβώς η τελευταία παράμετρος μπορεί να προσδώσει στην υπόθεση διαστάσεις «πολιτικού θρίλερ» και να πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο του κυβερνώντος κόμματος. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, σε συνεννόηση ασφαλώς με τη Ρηγίλλης, ο μετέχων στην Εξεταστική βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας ζήτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο την κλήτευση στην Επιτροπή του Κ. Σημίτη. Ορισμένοι μάλιστα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβουν τις… προσδοκίες τους για το ενδεχόμενο ο κ. Μαντέλης να «ανοίξει το στόμα του» και να πάρει κι άλλους μαζί του, όπως σαφώς υπονόησε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Αντ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να κινηθεί σε υψηλούς τόνους στην κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, επιστρατεύοντας ένα ακαταμάχητο επιχείρημα: Ότι μπορεί να λέγονται και να καταγγέλλονται πολλά για εμπλοκή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε σκάνδαλα, αλλά τα μόνα στελέχη που βρέθηκαν να έχουν «πάρει λεφτά» προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί μάλιστα ότι ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε ένα «επικίνδυνο σταυροδρόμι»: Είτε θα σπεύσει να στηρίξει τον κ. Σημίτη και να δώσει την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι επιχειρεί να συγκαλύψει σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, είτε θα αφήσει ακάλυπτο τον πρώην πρωθυπουργό με ορατό το ενδεχόμενο να προκαλέσει την οργή του, με απρόβλεπτες αντιδράσεις από την πλευρά του τελευταίου. Όπως και να έχει, στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι το μπαλάκι έχει πέσει πλέον στο γήπεδο του ΠΑΣΟΚ και καλείται ο Γ. Παπανδρέου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.


Σχολιάστε εδώ