ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Δεν είναι κρυφό πλέον ότι ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καλοβλέπει τη δημαρχία της Γλυφάδας, προετοιμάζοντας τον τελευταίο καιρό το έδαφος για να θέσει υποψηφιότητα, υπό τις ευλογίες της Ρηγίλλης. Μάλιστα αρκετοί από τους τοπικούς παράγοντες θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Βαρβιτσιώτη έχει κλειδώσει. Τι απέγινε όμως η Αλεξάνδρα Πετραλιά, η κόρη της πρώην υπουργού, που ήθελε πριν από λίγους μήνες να διεκδικήσει τον θώκο της Γλυφάδας; Υπάρχει όμως μια εξέλιξη που άλλαξε τα σχέδια της μαμάς για αποστράτευση. Η Φάνη είναι πρώτη επιλαχούσα στη Β΄ Αθηνών. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι βουλευτής στην ίδια περιοχή. Αν εκλεγεί δήμαρχος, τη θέση του στη Βουλή την παίρνει η κ. Πετραλιά! Η μαμά προηγείται, η κόρη έχει χρόνια μπροστά της.

QQQ Πολλοί είναι οι πρώην, ή ακόμα και νυν, δήμαρχοι που σκέφτονται πολύ σοβαρά να μετακομίσουν στις νέες Περιφέρειες. Τελευταίο παράδειγμα ο πρώην δήμαρχος της Πεύκης, ο Παύλος Καμάρας, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο, αλλά θα θελήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που θα κατεβάσει η Ρηγίλλης για την Περιφέρεια Αττικής. Σύντομα θα σας έχουμε και άλλα ονόματα που κοιτάζουν προς την πλευρά που βλέπει και ο Καμάρας.

QQQ Σε σημείο μηδέν έχουν φτάσει τα οικονομικά του Δήμου Μελισσίων, ο δήμαρχος του οποίου Μανώλης Γραφάκος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κήρυξε, ουσιαστικά, στάση πληρωμών. Τα ταμεία έχουν πιάσει πάτο, και, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτό οφείλεται στην πεισματική άρνηση της αντιπολίτευσης να συμβάλει στην απόφαση για λήψη δανείου προκειμένου να αναπνεύσει οικονομικά ο δήμος. Ακόμα χειρότερα είναι τα δεδομένα με τους εργαζομένους, κυρίως στις δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, έφτασαν στο σημείο δε, πριν από λίγες ημέρες, να προχωρήσουν στην κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου απαιτώντας λύσεις. Δράμα…

QQQ Σε δίμηνη αργία έθεσε η Περιφέρεια Αττικής τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο, με το αιτιολογικό ότι υπέγραψε σύμβαση με διαφημιστική εταιρεία χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για την έκδοση αδείας για υπαίθρια διαφήμιση και τοποθέτηση πλαισίων διαφημίσεων. Στον δήμαρχο χρεώνεται «βαριά αμέλεια», καθώς, όπως βγαίνει από το πόρισμα της Περιφέρειας, η σύμβαση που καταρτίστηκε έφερε ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκμίσθωση του χώρου για τις πινακίδες. Η ποινή δεν άρχισε να μετράει, αφού ο κ. Γεωργόπουλος έχει ασκήσει ένσταση επί της απόφασης της Περιφέρειας.

QQQ Κατάσχεση στους λογαριασμούς του Δήμου Αργυρούπολης έκανε η ΕΥΔΑΠ, καθώς ο δήμος της οφείλει 1,2 εκατ. ευρώ και τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει πληρώσει τίποτα! Ύστερα απʼ αυτό, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων στον δήμο. Ο δήμαρχος Δ. Ευσταθιάδης τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση σε μισθούς, παραδέχθηκε όμως ότι ο δήμος τα τελευταία 6 χρόνια εθιμικά δεν πλήρωνε την ΕΥΔΑΠ.

QQQ Εδώ και 25 μέρες οι κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα στην Κόνιτσα έχουν μείνει χωρίς νερό γιατί έχει τρυπήσει ο πλαστικός αγωγός που μεταφέρει το νερό από την πηγή στη δεξαμενή. Προφανώς το νερό κάπου διαχέεται στην πορεία και δεν φθάνει στον προορισμό του. Παρά τις διαμαρτυρίες των λιγοστών κατοίκων, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα και ο κόσμος ταλαιπωρείται χωρίς λόγο. Αλήθεια, τόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν ένα λάστιχο οι αρμόδιοι του Δήμου Κόνιτσας για να μην ταλαιπωρείται ένα ολόκληρο χωριό;


Σχολιάστε εδώ