Οι οπαδοί θέλουν τον Πατέρα και ο ΠΑΟ χρειάζεται πρόεδρο

«Είμαι άνδρας και φοράω παντελόνια», εξήγησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος την άρνησή του να αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Η αποθέωση από τους συγκεντρωμένους οπαδούς ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη στη συμπεριφορά του έμπειρου παράγοντα.
Η λύση, λοιπόν, πήρε παράταση. Όπως και η αγωνία του κόσμου που περιμένει από τους νταμπλούχους Ελλάδας να πορευτούν και την επόμενη χρονιά σε ανάλογα μονοπάτια δόξας. Ποιος, όμως, θα βάλει πλάτη και θα μπει απέναντι στην επιθυμία των οπαδών; Η διαδοχή του Πατέρα είναι βαρύ φορτίο και δύσκολα μπορεί να το σηκώσει ένας παράγοντας.
Μόνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να αντέξει το βάρος. Αλλά κι αυτός συντάσσεται πλήρως με τον αδερφό του και αρνείται να κάτσει στην προεδρική καρέκλα. Στο περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη έχει ακουστεί το όνομα του Ευάγγελου Μυτιληναίου, αλλά οι μυημένοι τού δίνουν ελάχιστες πιθανότητες. Ο Τζίγγερ παραμένει ανεπιθύμητος για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και η επιλογή του κινδυνεύει να καεί άμεσα.
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό; Σίγουρα στις 18 Ιουνίου πρέπει να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, με όλους τους μέτοχους να έχουν δεσμευθεί ότι θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους. Άρα κι εκεί θα υπάρξει αδιέξοδο, με δεδομένη την ισχύ του Τζίγγερ.
Το βασικό πρόβλημα, όμως, δεν είναι τα ποσοστά, αλλά η προεδρία, το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Η αποδοχή της λαϊκής εντολής μοιάζει μονόδρομος για τον Βαρδινογιάννη. Αλλά εάν συρθεί στην επιλογή του Πατέρα, ο τελευταίος θα θέσει όρους για την επιστροφή του. Κι εκεί μπορεί να παιχθεί η τελευταία πράξη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «πράσινης» ΠΑΕ με τη σημερινή σύνθεσή της. Εκτός κι αν έως τότε έχει γίνει κάποια κίνηση από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον δεύτερο απόντα της προχθεσινής συνεδρίασης, που μπορεί να αρνείται να αναλάβει την προεδρία, αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τις προθέσεις του για την αγορά της ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ