Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τον Γ. Χατζημαρκάκη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ απτόητος το… ανθελληνικό παραλήρημά του ο ελληνικής καταγωγής γερμανός Γ. Χατζημαρκάκης. Σε πρόσφατη εμφάνισή του στην εκεί κρατική τηλεόραση κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη χώρα μας ότι πλαστογράφησε τα στοιχεία που έστελνε στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τη… διαμαρτυρία του γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα εναντίον της. Υποστήριξε ότι οι απεργίες είναι συχνές στην Ελλάδα, αλλά οι κινητοποιήσεις δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή, λέγοντας ότι αναλογικά με τον πληθυσμό της Αθήνας έπρεπε να κατέβουν στους δρόμους 10 εκατ. κόσμος (σ.σ.: προφανώς έχει άγνοια του αριθμού των κατοίκων της πρωτεύουσας), ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται από το ΚΚΕ.

Ο κ. Χατζημαρκάκης επικροτεί τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μεγάλα στρώματα εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν περιέλθει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση. Προφανώς επειδή μιλάει εκ του ασφαλούς, από απόσταση και δεν τον θίγουν προσωπικά τα συγκεκριμένα μέτρα. Στην ίδια συνέντευξη ο… ελληνικής καταγωγής γερμανός βουλευτής δήλωσε ότι «σέβεται τον Παπανδρέου και ότι είναι καλό ότι ονοματίζει τα κακώς κείμενα και θέλει να πατάξει τη διαφθορά». Εκφράζει ωστόσο επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της προσπάθειας, καθώς, όπως λέει… «δεν μπορείς να αλλάξεις από τη μια μέρα στην άλλη τη νοοτροπία των Ελλήνων»!

Εξαιρετικός… αν μη τι άλλο. Το ωραίο είναι ότι φιλοδοξούσε να παίξει ρόλο τοποτηρητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, να ελέγχει δηλαδή αν η εδώ κυβέρνηση εκτελεί κατά γράμμα τις διαταγές των Βρυξελλών…


Σχολιάστε εδώ