«Κόκκινη γραμμή» Λοβέρδου

ΣΕ απλά… εκτελεστικά όργανα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μεταβληθεί οι υπουργοί, ως αποτέλεσμα της υπαγωγής της χώρας μας στον Μηχανισμό Στήριξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, σε καθημερινή βάση -δύο τουλάχιστον φορές- οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη φάση αυτή επικοινωνούν τόσο με Νέα Υόρκη (όπου βρίσκεται η έδρα του ΔΝΤ) όσο και με τις Βρυξέλλες. Κι αυτό είτε για να δώσουν “ραπόρτο” για το πόσο πιστά εκτελούν τις εντολές τους, είτε για να πάρουν νεώτερες οδηγίες! Άλλη μια απόδειξη για το ποιος κυβερνάει ουσιαστικά τη χώρα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου απλώς… προεδρεύει. Όταν δεν ταξιδεύει…

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προσπαθεί να αποτρέψει τη λήψη πιο επώδυνων μέτρων για το Ασφαλιστικό που ζητούν επιτακτικά ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθεί να πείσει τον εμπειρογνώμονα των Βρυξελλών, που θεωρείται ο καλύτερος της ΕΕ για τα ασφαλιστικά, που βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα: Πρώτον, να ισχύσουν μεν τα 40 χρόνια εργασίας, αλλά να μην υπάρχει όριο ηλικίας για να βγει ένας εργαζόμενος στη σύνταξη. Δεύτερον, να μη θιγούν οι συντάξεις που δίδονται σε χήρες λόγω του ότι συντηρούν οικογένειες.

Ο εν λόγω τεχνοκράτης έχει καθημερινές επαφές με τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη, αλλά και με τους συμβούλους του κ. Λοβέρδου και σύμφωνα με τις πληροφορίες ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην ηγεσία του υπουργείου. Και μέσω αυτής στην κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ