Κίνημα προσαρμογής των τιμών

Παράλληλα, θα πρέπει η υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, να μπει σημαιοφόρος σ’ ένα δυναμικό κίνημα για τη μείωση των τιμών, βάζοντας θέμα σύγκρισης των σημερινών τιμών με τις τιμές που υπήρχαν το 2002, πριν από την ισχύ του ευρώ, όπου από τότε οι τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη, πολλαπλασιάστηκαν. Που με τίποτε δεν δικαιολογείται αυτή η τρομακτική άνοδος, που οδήγησε στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
Βέβαια φταίει το γεγονός ότι δεν συνειδητοποίησε ο κόσμος τη διαφορά μεταξύ δραχμής και ευρώ. Υπήρξε μια βίαιη προσαρμογή που οδήγησε σε τερατώδεις τιμές, π.χ. σήμερα μια τυρόπιτα να στοιχίζει 1 ευρώ το λιγότερο, δηλαδή 347,5 δρχ. ή ένα κουλούρι 0,60 ευρώ, ήτοι 205 δρχ. ή 5 κάστανα 3 ευρώ, δηλαδή 1.022 δρχ.!
Εξάλλου στην ίδια παγίδα έπεσε και το Δημόσιο και διεύρυνε τη σπάταλη βουλιμία του. Για ψύλλου πήδημα μοίραζε 100 εκατ. ευρώ, μη αναλογιζόμενο ότι αυτά αντιστοιχούν σε 35 δισ. δρχ.
Τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτήν τη… στρογγυλοποίηση (έτσι το είπαν) έχει ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης με την ακριβή ισοτιμία αλλά και την ανεξέλεγκτη… προσαρμογή των τιμών.
Τώρα η Λούκα Κατσέλη πρέπει να πάρει πάνω της αυτό το κίνημα μείωσης των τιμών, που θα ελαφρύνει τις δραματικές επιπτώσεις στον χαμηλοσυνταξιούχο και τον χαμηλόμισθο από τις περικοπές της σύνταξής τους, του μισθού τους και των δώρων.


Σχολιάστε εδώ