Θέλει να μείνει ο Κόκκαλης ακόμα έναν χρόνο στην ΠΑΕ

Η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθεί να θεωρείται οριστική, ακόμα και από τους στενούς συνεργάτες του. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, ακούστηκε και το δεύτερο σενάριο: Να βγει μπροστά ο Πέτρος Κόκκαλης αντί του Βασίλη Γκαγκάτση, και ο τελευταίος να γίνει το δεξί χέρι του νέου προέδρου. Το τοπίο, ωστόσο, παραμένει θολό. Κυρίως επειδή συγκρούονται η επιθυμία και η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη. Επί της ουσίας, παίζουν… μπουνιές.
Όντως ο Κόκκαλης αποφάσισε να αποχωρήσει. Αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλει να το κάνει φέτος. Θέλει να παραμείνει ακόμα έναν χρόνο συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό. Είτε άμεσα είτε έμμεσα. Ο λόγος είναι απλός. Ο Κόκκαλης επιθυμεί να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, δηλαδή τροπαιούχος και όχι ως ο άνθρωπος που έριξε την ομάδα του Πειραιά στην 5η θέση. Γι’ αυτό ψάχνει ουσιαστικά συμπαίκτη και όχι αγοραστή της ΠΑΕ. Γι’ αυτό και παραμένει πρώτη επιλογή του η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, δηλαδή τα παιδιά του, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος. Εκτιμά ότι η συγκεκριμένη λύση θα του επιτρέψει να παραμείνει ακόμα μία σεζόν στις επάλξεις και να επιδιώξει την κατάκτηση του νταμπλ που θα αποκαταστήσει πλήρως την υστεροφημία του.
Πολλά τα λεφτά
Η προσπάθεια του Κόκκαλη, πάντως, μόνο εύκολη δεν είναι. Οι πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να έχουν προεισπράξει από την προηγούμενη περίοδο το τηλεοπτικό συμβόλαιο κι ένα σημαντικό τμήμα από τις φετινές χορηγίες. Κατά συνέπεια τα έσοδα προβλέπονται πολύ λίγα, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ αντί για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την ώρα που μειώνονται τα έσοδα, όμως, αυξάνονται τα έξοδα. Οι ανάγκες του έμψυχου δυναμικού καθιστούν υποχρεωτική την απόκτηση επτά ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι τέσσερις ή πέντε πρέπει να είναι πρώτης γραμμής, δηλαδή, να κάνουν τη διαφορά. Ποιος θα βάλει τα χρήματα είναι ένα βασικό ερώτημα. Οι συνεργάτες του Κόκκαλη πόνταραν στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά από τους συνδέσμους υπάρχει γραμμή για στάση αναμονής.
«Να δούμε πρώτα έργα και μετά να βάλουμε πλάτη», λένε και υπενθυμίζουν την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, ώστε να δείξουν ότι χρειάζεται κίνητρο ο κόσμος για να στερηθεί κάτι άλλο και να δώσει χρήματα για εισιτήριο διαρκείας.
Η εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης είναι υποχρεωμένος να ανοίξει κάποια από τα χαρτιά του ώστε να συνεχιστεί η παρτίδα του πόκερ που παίζεται για την επόμενη μέρα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της πειραϊκής ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ