Η μεγαλύτερη παράσταση για τον τίτλο απόψε στο ΣΕΦ

Το επιβλητικό (73-54) σκορ του πρώτου τελικού στην Α1 του μπάσκετ διαφοροποίησε πλήρως τα δεδομένα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, βέβαια, υποστήριξε ότι «απλώς κάναμε το 1-0», αλλά η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό γύρισε τούμπα. Οι «πράσινοι» πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα στην προσπάθεια κατάκτησης των σκήπτρων. Κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης που περίμεναν πολλοί ότι θα έδειχναν οι παίκτες του Ζοτς εξαιτίας της ήττας τους στον τελικό Κυπέλλου έμεινε στις σελίδες των εφημερίδων. Με μάτι που γυάλιζε από την αποφασιστικότητα και σαφώς πιο έτοιμοι, οι «πράσινοι» έγιναν το αφεντικό στους τελικούς. Οι δηλώσεις των περισσότερων παικτών ότι «δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε και στο ΣΕΦ» επιβεβαιώνει ότι στον Παναθηναϊκό ανέκτησαν τη νοοτροπία νικητή που τους χαρακτηρίζει όλη τη δεκαετία. Παράλληλα ο Ομπράντοβιτς και οι αθλητές του προκάλεσαν καίριο πλήγμα στην ψυχολογία των αντιπάλων τους και ανέδειξαν τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός.
Ο σέρβος κόουτς του «τριφυλλιού» θεωρεί κλειδί το σημερινό ματς στο ΣΕΦ. Εκτιμά ότι οι τρεις μέρες που μεσολάβησαν από τον αγώνα του ΟΑΚΑ δεν επιτρέπουν στους «ερυθρόλευκους» την πλήρη ανασύνταξη δυνάμεων και θέλει να χτυπήσει στο Φάληρο για να κάνει η ομάδα του το 2-0 και ουσιαστικά να διατηρήσει τον τίτλο. «Αν ανακάμψουν και ισοφαρίσουν, ίσως να γίνουν επικίνδυνοι», λένε στον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό και ετοιμάζουν διάφορα τρικ με στόχο να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και να παγώσουν τον κόσμο.
Από την άλλη πλευρά, στον Πειραιά ετοιμάζονται να παίξουν τα ρέστα τους. Ξέρουν, άλλωστε, ότι μόνο με νίκη θα παραμείνουν ζωντανοί και σύμφωνα με όσα λένε οι πρωτοκλασάτοι παίκτες «θα βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας και θα παίξουμε για τους εαυτούς μας και την ομάδα».


Σχολιάστε εδώ