Εξαγωγή οστών!

Διάκος, λέει, έκανε εξαγωγή… ιερών οστών.

Σιγά το περίεργο. Σιγά το παράνομο και ανήθικο.

Έχουμε δει κι έχουμε ακούσει τόσα πρωτάκουστα που όλα πλέον τα βλέπουμε πταίσματα.

Όταν εθνοπατέρες, πατέρες της εκκλησίας, δημόσιοι λειτουργοί και άλλα λουλούδια της κοινωνίας ζέχνουν από την κορφή ως τα νύχια, οι βρωμιές ενός διακόνου μάς μάραναν;

Το ότι, δηλαδή, ο Χριστιανός πούλησε μερικές δεκάδες οστά και κρανία σε συλληφθέντα Ελβετό είναι λόγος και μάλιστα ισχυρός για παραδειγματική τιμωρία; Ε, όχι! Το ιερό παράδειγμα του Βατοπεδίου αποκλείει κάθε περίπτωση επιβολής κυρώσεων.

Ύμνοι, θυμιάματα, ευχέλαια και χρυσόβουλα έχουν ήδη επικυρώσει το δόγμα «μην αγγίζετε τα ιερά και τα όσια».

Προς τι, λοιπόν, το περίεργο που έγινε είδηση;

Περίεργο είναι ότι ειδικοί οστεολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ερευνούν την ακριβή χρονολόγηση των οστών.

Αν είναι πολύ παλιά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, σύμφωνα με την άποψη των Αρχών, τα οστά να ανήκουν όντως σε σορούς αγίων και οσίων.

Κατά την άποψή μου, ερευνούν το αυτονόητο. Φως φανάρι ότι τα οστά, σε κάθε περίπτωση, είναι οστά γνησίων αγίων. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αν είναι και νεώτερης χρονολόγησης.

Εφ’ όσον αποδειχθεί δε ότι χρονολογούνται στη μετά ΔΝΤ εποχή, τότε μπορούμε να μιλάμε για original οστά ελλήνων αγίων. Ελλήνων νεομαρτύρων!

Γιατί μαρτύριο δεν είναι μόνο να σε ρίχνουν στον λάκκο των λεόντων, είναι και να σου ρίχνουν τη σύνταξη έως 30%! Γιατί μαρτύριο δεν είναι μόνο να σε πετάνε στην πυρά, είναι και να καίνε τα νεανικά όνειρά σου με προσάναμμα το ίδιο το δίπλωμά σου.

Είναι γεγονός. Η επερχόμενη πείνα οδηγεί τη χώρα σε κατάσταση αποικίας αποστεωμένων κατοίκων. Τουτέστιν σε μαζική παραγωγή λειψάνων!

Αλλά και πάλι, πού ο προβληματισμός; Σιγά το κακό!

Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να εξάγει, πλέον, σταφίδα, λάδι, λεμόνια, κοντά στα εθνικά DVD ας πουλήσει… τα λείψανα των μαρτύρων της.

Αυτή, ναι, ίσως είναι η ευκαιρία μας, ώστε η ευαγγελιζόμενη ανάπτυξη να λάβει, επιτέλους, «σάρκα & οστά» – και μάλιστα ιερά!

Γάμα Σίγμα


Σχολιάστε εδώ