Ενδιαφέρθηκε ο Πετσάλνικος για το χωριό του…

Απίστευτο νούμερο, μόνο στη συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους συναντάται, δηλώνει τη διαφωνία των βουλευτών για τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το ΠΑΣΟΚ, πλην όμως, όπως σωστά το εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, με βαριά καρδιά.
Ο κ. Πετσάλνικος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, καθώς υποστηρίζοντας το αίτημα του Δήμου Μακεδνών, από όπου κατάγεται και κατοικεί, να παραμείνει αυτόνομος και να μην ενταχθεί στον Δήμο Καστοριάς, προσέκρουσε σε βράχο…
Αρχικά ο πρόεδρος προσπάθησε να συνετίσει τον υπουργό. «Το θέμα στην πολιτική δεν είναι να επιβάλλεις την άποψή σου αλλά να ακούς. Τότε εξασφαλίζονται τα εχέγγυα της μεταρρύθμισης», είπε. «Κανείς δεν έχασε ποτέ ακούγοντας. Όχι υποκρινόμενος ότι ακούει. Αλλά ακούγοντας προσεκτικά. Δύναμη είναι να ακούς. Δύναμη είναι να διορθώνεις και τα μικρολάθη όπου υπάρχουν. Γιατί μʼ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής».
«Το ότι οφείλουμε να ακούμε αφορά όλους. Κι εμείς και οι άλλοι», αντέτεινε ο υπουργός, που χαρακτήρισε το αίτημα αδικαιολόγητη εξαίρεση. «Σε συνθήκες “Καλλικράτη” και νέας εποχής δεν μπορούν να επιβιώσουν δήμοι κάτω των 10.000 κατοίκων». «Μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία και όχι τους τεχνοκράτες», διαμήνυσε στη συνέχεια από την αίθουσα της δημοσιογράφων ο κ. Πετσάλνικος.
Στη διάρκεια των μαραθώνιων συνεδριάσεων που διήρκεσε η συζήτηση του προγράμματος «Καλλικράτη» ένα ολόκληρο τετραήμερο, ο πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να το «μαζέψει». Με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά, που μίλησε για χωροταξικό σχεδιασμό με βάση την κομματική κοπτοραπτική, ο κ. Πετσάλνικος παρενέβη για να πει ότι απλώς επεσήμανε έξι μικρολάθη που κατά τη γνώμη του έγιναν στον χωροταξικό σχεδιασμό…


Σχολιάστε εδώ