εδώ Βρυξέλλες

wΕιδική μνεία στις απογοητευτικές επιδόσεις της Ελλάδας στην οδική ασφάλεια έκανε ο αρμόδιος Επίτροπος Siim Kallas, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη. Ο κ. Kallas σημείωσε ότι ενώ τα συνολικά αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά με βάση τις προβλεπόμενες δράσεις της Λευκής Βίβλου του 2001, η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά του στόχου, παρουσιάζοντας το 2009 121 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 71 που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.
wΜε αφορμή την πρόβλεψη περί ύπαρξης Ευρωπαϊκού Στρατού που υπάρχει στη Συνθήκη της Λισσαβώνας, οι ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα και Νίκος Σαλαβράκος ερωτούν την Επιτροπή αν ο συγκεκριμένος στρατός προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και για άμυνα σε περιπτώσεις κρίσης, καθώς και αν καλύπτονται νομικά και αμυντικά μέσω της συνθήκης τα νότια σύνορα της Ευρώπης σε περίπτωση επίθεσης.
wΣτη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει ακόμα στο εθνικό της δίκαιο την οδηγία 2007/60/ΕΚ, που προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να προβούν σε προκαταρκτική εκτίμηση των κινδύνων πλημμυρών για τις λεκάνες απορροής και τις αντίστοιχες παράκτιες περιοχές της επικράτειάς τους, οδήγησε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου, η χώρα μας πρέπει να συντάξει προκαταρκτική έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων πλημμύρας και να την υποβάλει στην Επιτροπή.


Σχολιάστε εδώ