ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΓΙΑ το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο έκανε λόγο ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντησή του με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές της εβδομάδας σε ταβέρνα της περιοχής Παγκρατίου. Το επισημαίνω διότι είναι η τρίτη φορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο που κάνει τη συγκεκριμένη πρόβλεψη χωρίς να κρύβει την αγωνία του για τις εξελίξεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο… βαθύτερος φόβος του είναι μήπως στις εκλογές αυτές δεν προκύψει αυτοδυναμία και βρεθεί αντιμέτωπος με την «πρόκληση» μιας κυβέρνησης συνεργασίας, εθνικής ενότητας κ.λπ. «Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε», υποστηρίζουν από τη Ρηγίλλης, αλλά οι πιο ψύχραιμοι στη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να αρνηθούν. Δηλαδή, να πουν «όχι» σε μια εθνική προσπάθεια για τη… σωτηρία της χώρας!

oΠΟΙΚΙΛΕΣ ερμηνείες και σχόλια προκάλεσε η σφοδρή επίθεση του Ν. Χατζηνικολάου κατά του Κ. Καραμανλή με άρθρο του στη «Real News». Κι αυτό μάλιστα λίγες μόνο ημέρες αφότου είχε συναντηθεί μαζί του. Στις εκδοχές που ενδεχομένως ακούσατε ή διαβάσατε προσθέστε μία ακόμη: Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο δημοσιογράφος ζήτησε (απαίτησε, λένε οι κακές γλώσσες…) να δώσει σε εκείνον συνέντευξη και να μιλήσει για όλα. Η απάντηση του Κ. Καραμανλή ήταν καθέτως αρνητική, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να αποχωρήσει εξοργισμένος. Η εκδοχή αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες ο Ν. Χατζηνικολάου από τη ραδιοφωνική εκπομπή του ανέφερε ότι σε εκείνον έπρεπε να μιλήσει πρώτα ο Καραμανλής, αλλά οι άνθρωποι που είναι γύρω του δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το σωστό.

oΣΤΗΝ τελευταία –μακρά και… επίπονη– συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου επί μισή και πλέον ώρα επιχειρηματολογούσε με ποιο αντικείμενο νομίζετε; Την… (ιδεολογική) διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αμερικανών ρεπουμπλικάνων και των ευρωπαίων σοσιαλιστών για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης! Πώς λέμε… εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες κάνουν χάζι;

oΙΣΤΟΡΙΕΣ… καθημερινής (κυβερνητικής) τρέλας. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου ο διορισμένος από τη ΝΔ διοικητής του ΙΚΑ Θ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε τον προϊστάμενό του υπουργό Α. Λοβέρδο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Ο τελευταίος τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Στους μήνες που ακολούθησαν άλλες δύο ή τρεις φορές ο κ. Αμπατζόγλου επανήλθε επαναλαμβάνοντας την επιθυμία του να αποχωρήσει. Χωρίς ανταπόκριση, ωστόσο… Τελικά ο κ. Αμπατζόγλου βαρέθηκε να περιμένει, απηύδησε και την περασμένη Πέμπτη υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του. Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Λοβέρδου; Του έστειλε επιστολή καλώντας τον να παραμείνει (κι άλλο…) στη θέση του, απειλώντας τον μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα… υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο! Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει διοικητή του ΙΚΑ. Κενές παραμένουν οι θέσεις των δύο υποδιευθυντών…

oΠΥΚΝΩΝΟΥΝ οι γκρίνιες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την τακτική και τη συμπεριφορά του Π. Παναγιωτόπουλου. Αρκετοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν λάθη και χαμηλά ανακλαστικά στις αντιδράσεις του για αποφάσεις ή ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Άλλοι, μεταξύ αυτών και τομεάρχες, διαμαρτύρονται ότι τους… επισκιάζει στα Μέσα Ενημέρωσης με τις δηλώσεις του, ενώ δεν λείπουν βουλευτές που τον κατηγορούν για… χειρότερα πράγματα: Ότι χρησιμοποιεί τη θέση τού εκπροσώπου Τύπου για να προωθήσει τα προσωπικά του (πολιτικά) συμφέροντα. Όσο κι αν ακούγεται… υπερβολικό, οι φήμες αναφέρουν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει σχέδια για τη μετά Σαμαρά εποχή!


Σχολιάστε εδώ