Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Σε μείωση των τιμών-στόχων των 7 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προχώρησε η JP Morgan. Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπήκαν στο στόχαστρο των αναλυτών του οίκου, που εκτιμούν πως η γενικότερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας και οι αρνητικές της επιδόσεις θα επιφέρουν «πλήγμα στις ελληνικές τράπεζες, με σημαντική μείωση της κερδοφορίας τους τα επόμενα δύο-τρία χρόνια»!
4 Στη μείωση των τιμών-στόχων για τέσσερις ελληνικές τράπεζες προχώρησε και η Citigroup. Συγκεκριμένα, η Citi δίνει σύσταση «buy» (αγορά) για την Εθνική Τράπεζα, αλλά με νέα, μειωμένη τιμή-στόχο στα 13 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank, τη Eurobank και την Πειραιώς συστήνει διακράτηση και μειώνει για όλες τις τιμές-στόχους!
4 Πάντως ότι κάτι θα συμβεί σύντομα στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο είναι πια κοινό μυστικό. Ούτε καν μυστικό, εδώ που τα λέμε, καθώς ουσιαστικά αυτό καταγράφει -πίσω από τις γραμμές- και η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ήδη από τις 27 Απριλίου, που πολύ απλά λέει ότι ο κλάδος έχει μπει «σε επιταχυνόμενη τροχιά αναδιάρθρωσης» και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «οι τράπεζες θα κληθούν να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον τους»…
4Ευρωσύμβουλοι: Άλλη μια εισηγμένη που θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2009 (ύψους 0,054 ευρώ), αλλά παράλληλα θα προχωρήσει και σε αγορά ιδίων μετοχών.
4Hellas on Line: Φαίνεται πως βαδίζει και αυτή στην «πεπατημένη» πολλών εισηγμένων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ίδωμεν…


Σχολιάστε εδώ