Για το κανάλι της Βουλής κανένας δεν μιλάει…

Μόνιμος στόχος εκπομπών και δημοσιευμάτων είναι οι υπάλληλοι της Βουλής, για τον 15ο και 16ο μισθό –επιδόματα τα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής– αλλά κανένας από τους τηλεπαρουσιαστές και σχολιαστές δεν ακούσαμε να βγάλει άχνα για το κανάλι της Βουλής. Και δεν είναι τυχαίο. Λειτουργεί η συντεχνιακή αλληλεγγύη. Κανένας δεν μιλάει για το πόσοι δημοσιογράφοι απασχολούνται, για το πώς και με ποια διαδικασία προσλήφθηκαν, πόσα παίρνουν, πόσο συνολικά κοστίζει η λειτουργία του και ποιο έργο προσφέρει (υπάρχει κανείς που περιμένει από το κανάλι της Βουλής να ακούσει τα νέα;), ποιες ανάγκες καλύπτει και αν τελικά χρειάζεται ή είναι απλώς άλλο ένα… μέσο βολέματος φίλων δημοσιογράφων για να γράφουν και να λένε μόνο καλά λόγια για τους προστάτες τους πολιτικούς στα ΜΜΕ όπου δουλεύουν.

Αν αποκαλυφθούν τα εκατομμύρια ευρώ που δίνονται ετησίως για το κανάλι της Βουλής (όχι μόνο για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τον εξοπλισμό αλλά και την αγορά ταινιών, ντοκιμαντέρ και παλαιών συνεντεύξεων), είναι βέβαιο ότι πολύ περισσότερα θα είναι από τον 15ο και 16ο μισθό που παίρνουν οι υπάλληλοι.

Και ίσως τη στιγμή που κόβονται ανάλγητα ακόμη και οι συντάξεις των 500 ευρώ των «περήφανων γηρατειών», θα μπορούσε, κύριε Πετσάλνικε, να σταματήσει το κανάλι της Βουλής κι όταν με το καλό βγούμε ζωντανοί από τη θύελλα όπου μας ρίξατε όλοι μαζί οι πολιτικοί, να ξαναλειτουργήσει, σε εντελώς άλλη βάση, με τη μετάδοση μόνο των συζητήσεων στη Βουλή.

Υπάρχει και η ενδιάμεση λύση. Ένα από τα κρατικά κανάλια, π.χ. η ΕΤ1, να δίνει μια-δυο ώρες την ημέρα στη Βουλή, όπου θα προβάλλονται οι δραστηριότητές της και οι θέσεις των βουλευτών. Και το Δημόσιο δεν θα επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ.

Ιδού η Ρόδος, κύριε Πετσάλνικε.


Σχολιάστε εδώ