Έπεσαν οι μάσκες

ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ βουλευτών από όλα τα κόμματα προκάλεσε η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να δηλώσει «παρούσα» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για το σχέδιο «Καλλικράτης». Ουσιαστικά κατηγορήθηκε για πολιτική ασυνέπεια και ασκήσεις ισορροπίας. Κι αυτό διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου με το σκεπτικό ότι θα συνέβαλε στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είχε μάλιστα υποστηρίξει ότι και η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να δώσει τη συναίνεσή της προκειμένου να προχωρήσει η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση.
Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, στην κρίσιμη ψηφοφορία η κ. Μπακογιάννη επικαλέσθηκε δικαιολογίες και τήρησε ουδέτερη στάση. Δεν καταψήφισε για να μην ταυτισθεί με τη γραμμή Σαμαρά, αλλά και δεν υπερψήφισε διότι δεν θέλησε ίσως να έρθει σε κόντρα με τις τοπικές κοινωνίες που σε πολλά σημεία της επικράτειας αντιδρούν, με δυναμικό μάλιστα τρόπο, στο νομοσχέδιο.
Από τη Ρηγίλλης υπογραμμίζουν ότι «έπεσαν οι μάσκες» και ότι αποδεικνύεται τώρα ότι η Ντόρα υπερψήφισε τα μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης όχι επειδή ήθελε να… προωθήσει τη διακομματική συναίνεση, αλλά για να βρει αφορμή να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία!


Σχολιάστε εδώ