Τον έβγαλαν… σοβαρά άρρωστο για να τον επαναφέρουν στο Στράτευμα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του
ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία γνωστό «πράσινο» απόστρατο
αξιωματικό, εφηύρε έναν τρόπο που προσβάλλει τη νοημοσύνη του κάθε στελέχους που θα ενδιαφερθεί να μάθει ποιος είναι αυτός ο πρώην απόστρατος
αντισυνταγματάρχης που κυκλοφορεί ένστολος στους διαδρόμους του ΓΕΣ και το παίζει «παρατηρητής».
Πρόκειται για απόστρατο αξιωματικό ο οποίος λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας δεν μπορούσε να επανέλθει παρά μόνο για λόγους υγείας ως πάσχων από «σοβαρή νόσο». Με άνωθεν εντολές λοιπόν υποχρεώθηκε η Ανωτάτη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣΥΕ) να γνωματεύσει ότι ο εν λόγω απόστρατος πάσχει από «σοβαρή νόσο», επειδή έχει «μέτρια λειτουργικά ενοχλήματα στο αριστερό γόνατο» και επειδή έχει άπνοιες κατά τον ύπνο του! Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τη γνωμάτευση της ΑΣΥΕ. Να σημειώσουμε ότι την απόφαση ανάκλησης την υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος την 11η Ιανουαρίου 2010.
Κατά τα άλλα δεν έχει «κομματικό χρώμα» ο Στρατός… ιδέα μας είναι.

***

Έπεα πτερόεντα…
• Σε μια συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις εκατοντάδες εξοργιστικών ανακλήσεων αποστράτων από τον κ. Μεϊμαράκη, απάντησε: «Εμείς θα είμαστε προσεκτικοί και πάρα πολύ φειδωλοί. Θα καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες…»
• Σημειωτέον ότι οι ανεξέλεγκτες ανακλήσεις για κομματικούς και πελατειακούς λόγους κοστίζουν ένα σωρό λεφτά στο υπουργείο, πέραν του ότι ευτελίζουν τις επωμίδες. Είναι εντελώς αστείο και εξωφρενικό π.χ. να διορίζεται αντιστράτηγος ε.α. ως διευθυντής λέσχης, εκεί που άλλοτε υπηρετούσε ένας συνταγματάρχης. Σημειώνω ότι στη Στρατιωτική Λέσχη ΕΔ της Γαλλίας (Παρίσι) ο διευθυντής είναι ταγματάρχης.
• Το είπε, βέβαια, ο κ. Βενιζέλος, αλλά το λησμόνησε…
Καταγγελία (εξ ιδίων τα βέλη)
• Στη μαχητική εφημεριδούλα στρατιωτικών ενδιαφερόντων και συντηρητικών αποκλίσεων «Μακεδονική φλόγα» της Θεσσαλονίκης διαβάζουμε: Οι ανακλήσεις χωρίς διαφάνεια αποτελούν «όνειδος» για τα στελέχη των ΕΔ, γιατί γίνονται χωρίς αξιοκρατικά στοιχεία και έχουν έντονο κομματισμό. Οι περισσότερες θέσεις μπορεί να καταληφθούν από εν ενεργεία αξιωματικούς. Εκατοντάδες ανακληθέντες από τη ΝΔ απολύονται και οι θέσεις, αυτόματα, καλύπτονται από ΠΑΣΟΚους!
• Και συμπληρώνει η καλή εφημερίδα: Η Διοίκηση Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης καλυπτόταν παλαιότερα από έναν αντισυνταγματάρχη. Σήμερα υπηρετούν τρεις, ανακληθέντες, ταξίαρχοι!
• Με τέτοιο λαμπρό στρατό νικάμε κάθε μας εχθρό (…και οικονομίες κάνουμε μισθοδοτώντας κομματικούς και περικόπτοντας το πτητικό των πιλότων…). Τα ίδια, καμία ελπίδα… «Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς», όπως άδει ο φίλος μου ο Σαββόπουλος.
Αεροπόρος θα γενώ…
• Η ιστορία προμήθειας 60 μαχητικών α/φ
F-16 το 2000 θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο φαρσοκωμωδίας του Γούντι Άλεν ή οικονομικού δράματος τύπου «Νονού» από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα (αναφέρομαι σε αμερικανούς σκηνοθέτες για να δένει περισσότερο το… γλυκό).
• Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες γιατί θα ήθελα τουλάχιστον τρεις πλήρεις σελίδες της εφημερίδας, αλλά θα περιοριστώ στο σύστημα αυτοπροστασίας, το οποίο σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια, δεν έχει παραληφθεί από την εταιρεία RAYTHEON! Τα μαχητικά είναι επιχειρησιακά χωλά, που τα πετάνε όμως οι πιλότοι μας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα άρματα στον στρατό. Θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί στην εταιρεία ποινικές ρήτρες ή να κηρυχθεί έκπτωτη.
• Την προηγούμενη εβδομάδα επανήλθαν οι Αμερικανοί να επιβάλουν τους όρους τους, ανθιστάμενου, όπως πληροφορηθήκαμε, του Α/ΓΕΑ, πτέραρχου κ. Κλόκοζα. Μην είστε αδιάκριτοι να ρωτήσετε τι έκαναν οι προκάτοχοί του.
• Βαριά κληρονομιά του κ. Βενιζέλου, μέγα πρόβλημα.
Δοκιμή νέων όπλων στο Αφγανιστάν
• Παλαιά και σίγουρη μέθοδος: Στους πολέμους δοκιμάζονται νέα όπλα.
• Στα σκληρά πεδία μάχης του πάμφτωχου Αφγανιστάν δοκιμάζεται το αμερικανικό ναυτικό ελικόπτερο χωρίς πιλότο (UAV). Πρόκειται για το MQ-38 της NORTHROP, σε αποστολές αναγνώρισης, πληροφόρησης και παρατήρησης.
• Παράλληλα, ο στρατός των ΗΠΑ παρουσίασε βελτιωμένες κατασκευές UAV στρατηγικών αποστολών MQ-IC SKY WARRIOR. Τα UAV είναι το πιο σύγχρονο όπλο που υπάρχει στα πεδία των μαχών.
• Μεγάλη πρόοδο στον ευαίσθητο αυτό τομέα έχουν κάνει οι γείτονες σε συνεργασία με το Ισραήλ.
…και εγχώρια προσπάθεια
• Από το ΓΕΣ, με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΣ, προϊόν συνεργασίας των Διευθύνσεων και Διαβιβάσεων / ΓΕΣ.
• Οι πρώτες δοκιμές στέφθηκαν με επιτυχία. Είθε…
Περίεργα κι όμως ελληνικά
• Και ενώ η κωμωδία της Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS συνεχίζεται, η υπόθεση φαίνεται να καταλήγει σε φιάσκο, ο Χριστοφοράκος αθωώθηκε από τους Γερμανούς και οι πρωταγωνιστές έλληνες πολιτικοί και δωρολήπτες παραμένουν ανενόχλητοι, ένας Γερμανός, πρώην πρόεδρος της SIEMENS ΕΛΛΑΣ, ο κ. Folker Young, εις βάρος του οποίου ουδέν στοιχείο έχει προκύψει (όπως έγραψε η «Καθημερινή») κρατείται υπό περιοριστικούς όρους στην… Πάρο. Ήμαρτον, θα έλεγε ο γνωστός αθλητικός σχολιαστής.
• Ο άνθρωπος που μου αποκάλυψε την… πλάκα πρόσθεσε ότι ο Γερμανός είναι άρρωστος και εκλιπαρεί να του δοθεί άδεια να φύγει. Τι συμβαίνει εδώ; Ποιοι τον ξέχασαν;
Ερντογάν – Πάγκαλος
• Ποιον ασπάστηκε θερμώς ο κ. Ερντογάν;
• Τον αντιπρόεδρο κ. Θ. Πάγκαλο, που θεωρείται θερμός φίλος της Τουρκίας. Να θυμηθούμε τις υποθέσεις Οτσαλάν, Υμίων, επαίσχυντης συμφωνίας Μαδρίτης (αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων Τουρκίας στο Αιγαίο);
• Ο κ. αντιπρόεδρος, όμως, έκανε ακόμη μια φιλική χειρονομία στους γείτονες. Δήλωσε: «Μεγάλο μέρος των μεταξύ μας εντάσεων είναι άνευ περιεχομένου, κατασκευάσματα διπλωματών. Φανταστικοί κίνδυνοι, δεν μας χρειάζονται όπλα… Αισθάνομαι εθνική ντροπή κάθε φορά που υποχρεωνόμαστε να αγοράσουμε όπλα…». Τίποτα, όμως, δεν αισθάνθηκε για το φιάσκο των τριών παραπάνω.

***

3Μαθαίνω ότι πριν κυκλοφορήσουν οι ετήσιες μεταθέσεις των στελεχών στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν ήδη γίνει πάμπολλες μεμονωμένες μεταθέσεις βολέματος «ημετέρων» με τη μέθοδο του Σήματος. Αληθεύει κ. Αρχηγέ;

***

3Μια περίεργη απόφαση του ΓΕΣ φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης. Ρωτά τον κ. Βενιζέλο αν είναι σε γνώση του η ενέργεια αυτή, η οποία ανατρέπει το ισχύον αντικειμενικό καθεστώς επιλογής αξιωματικών για φοίτηση στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, και αν ναι, ποιους αξιωματικούς «φωτογραφίζει» για να προαγάγει σε ανώτατους βαθμούς, παρότι παλαιότερα οι αξιωματικοί αυτοί δεν είχαν κριθεί κατάλληλοι για φοίτηση.


Σχολιάστε εδώ