Τίναξαν στον αέρα τις εκλογές της ΝΟΔΕ!

Μετά τα γεγονότα που έγιναν το τελευταίο τριήμερο και στα οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά στη συνέχεια, πολλά μέλη της ΝΔ κατέθεσαν τις κομματικές τους ταυτότητες και εκατοντάδες άλλα δήλωσαν ότι θα απόσχουν από την εκλογική διαδικασία επειδή τη θεωρούν φαλκιδευμένη, κατευθυνόμενη και «στημένη»!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι εκλογές θα γίνουν φέτος για πρώτη φορά με απευθείας εκλογή από τη βάση, δηλαδή όχι έμμεσα από τα εκλεγμένα κομματικά μέλη (αιρετούς, «βαθμοφόρους» της παράταξης κ.λπ.) όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές δεν θα είναι ελεγχόμενες.
Πρώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο πρώην πρόεδρος του Β΄ Διαμερίσματος, παλιό μέλος της ΜΑΚΙ και ενεργό στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά επί τουλάχιστον 20 χρόνια, Γιάννης Μαστρονικόλας.
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, επειδή δεν θεωρείται «ελεγχόμενος» από τα στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι είναι… τσιφλίκι τους ο Πειραιάς, μπήκε αμέσως στο… στόχαστρο με σκοπό να εξουδετερωθεί. Όμως αυτό δεν ήταν εύκολο καθώς έχει μεγάλο έρεισμα στην κοινή γνώμη, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός στον κόσμο. Έτσι άρχισαν να μπαίνουν σε εφαρμογή τα… άλλα (τα… καθαρά δημοκρατικά) μέσα. Κατ’ αρχάς οι τοποτηρητές του κόμματος στον Πειραιά άρχισαν να… «ενημερώνουν» ότι ο επίσημος υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ θα ήταν ο γιατρός κ. Καλογεράκος που ανακοίνωσε δεύτερος την υποψηφιότητά του.
Κατόπιν υπήρξε και τρίτη υποψηφιότητα, του Ηλία Σκαφιδά, που κι αυτή θεωρείται αξιόλογη, αν και δεν έχει ούτε αυτός τη… «σφραγίδα της δωρεάς» των κομματαρχών της γαλάζιας παράταξης του Πειραιά.
Και ερχόμαστε στο διά ταύτα. Επειδή η δυναμική που είχε αναπτύξει ο Γ. Μαστρονικόλας τον έφερνε φαβορί για την προεδρία της ΝΟΔΕ, κι αυτό βέβαια θα ήταν προσωπική ήττα όσων είχαν ορίσει… επίσημο υποψήφιο του κόμματος, μπήκαν σε εφαρμογή οι… γνωστοί μηχανισμοί που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού, αλλά κάποιοι τους χρησιμοποιούν ακόμα για να κάνουν τις… δουλειές τους…
Έτσι την περασμένη Πέμπτη, που ήταν η τελευταία μέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΟΔΕ, ειδοποιήθηκε ο Γ. Μαστρονικόλας ότι στα γραφεία της ΝΟΔΕ έφτιαξαν τις λίστες με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ερήμην των υποψηφίων. Καθώς πήγε να δει τι συμβαίνει, βρέθηκε απέναντι σε γνωστό συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στον Δήμο Πειραιά και μόνιμο θαμώνα του γραφείου τοπικού βουλευτή του κόμματος, ο οποίος απείλησε ότι θα τον σκοτώσει ενώπιον 3 μαρτύρων και ο Γ. Μαστρονικόλας πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Αφεντούλη και κατέθεσε μήνυση για απειλή και εξύβριση κατά του συνδικαλιστή, ο οποίος εξαφανίστηκε για να… γλιτώσει το αυτόφωρο.
Στο διάστημα όμως αυτό έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και επανερχόμενος ο Γ. Μαστρονικόλας στη
ΝΟΔΕ υπέβαλε την υποψηφιότητά του και έγινε δεκτή.
Το ίδιο βράδυ άρχισαν οι πιέσεις και οι παραινέσεις στον Γ. Μαστρονικόλα για να μη δώσει έκταση στο γεγονός και τελικά υποχώρησε, για να μη διαταραχθεί η ενότητα του κόμματος.
Στην τελική όμως λίστα των υποψηφίων το όνομα του Μαστρονικόλα δεν υπήρχε, είχε απορριφθεί ως εκπρόθεσμη αν και την είχαν κάνει δεκτή λίγες ώρες πριν και ενώ άλλες εκπρόθεσμες υποψηφιότητες πέρασαν κανονικά! Το… παρασκήνιο έδρασε και πάλι.
Η Ρηγίλλης θα πρέπει να πάρει μέτρα για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα που απαξιώνουν τις κομματικές δραστηριότητες και απομακρύνουν τον κόσμο, πριν τα πράγματα γίνουν πολύ χειρότερα στον Πειραιά κι αυτό θα φανεί ανάγλυφα στις δημοτικές εκλογές.


Σχολιάστε εδώ