στα ενδότερα των ομάδων

=Πόσο καιρό σας γράφουμε ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι των κοσμογονικών αλλαγών; Ακόμα δεν έφυγε ο Μάιος και στις περισσότερες ομάδες επικρατεί ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου.
=Ακόμα και ο ΠΑΟΚ, που έδειχνε ομάδα χωρίς προβλήματα, μπήκε στο… λούκι μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος. Αν και ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις ομάδες του τέως ΠΟΚ, που καλούνται να λύσουν ένα τσουβάλι προβλήματα.
=Μπήκαμε σε περίοδο αναταραχών και θα βιώσουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μέχρι τον περασμένο Γενάρη. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και την ηρεμία σε μία ΠΑΕ, όσο μεγάλη και αν είναι αυτή.
=Φυσικά στη δυσκολότερη κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο Σωκράτης Κόκκαλης γίνεται στόχος ακόμα και ανθρώπων που ευεργέτησε στο πρόσφατο παρελθόν.
=Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», βέβαια, πληρώνει τα δικά του λάθη. Αλλά δεν μπορεί να διαγραφεί μέσα σε μία σεζόν η προηγούμενη προσφορά του.
=Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως, η επιτυχία χωρίζεται από την αποτυχία με μία εξαιρετικά λεπτή γραμμή. Έτσι, αρκεί μία αποτυχημένη χρονιά για να ξεχαστούν όλες οι προηγούμενες και να γίνει ο Κόκκαλης στόχος όσων επιδιώκουν να παίξουν ρόλο στις εξελίξεις.
=Η απαξίωση του Κόκκαλη φαίνεται και από την αντιμέτωπιση των ΜΜΕ. Μέχρι και αναφορά σε «χαριστική βολή» στον πρόεδρο του Ολυμπιακού υπήρχε σε πρωτοσέλιδο, όταν μέχρι πριν από δύο – τρία χρόνια απέφευγαν οποιαδήποτε κριτική στις κινήσεις του.
=Επιβεβαιώνεται, όμως, ότι «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Ο Κόκκαλης δείχνει αδύναμος και όλοι προσπαθούν να βρεθούν απέναντί του και να επιδιώξουν να γευθούν την κατάρρευσή του.
=Είναι σύνηθες φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο η εκδικητικότητα όταν ένας ισχυρός χάνει τη δύναμή του. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον Κόκκαλη, τον οποίο οι περισσότεροι έλληνες φίλαθλοι χαρακτήριζαν «δυνάστη» στα χρόνια που κυριάρχησε ο Ολυμπιακός.
=Η αδυναμία του Κόκκαλη γίνεται αντιληπτή και από την αδράνεια που επέδειξαν στα έμμεσα κελεύσματά του οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Μέχρι και… δόλωμα χρησιμοποίησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας, αλλά ο Παναγιώτης και ο Γιώργος δεν τσίμπησαν.
=Φταίει, βέβαια, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ για τη στάση των Αγγελόπουλων. Αν είχε πάει στο Παρίσι για το Φάιναλ Φορ ενδεχομένως να εξελίσσονταν διαφορετικά τα πράγματα.
=Για ένα πράγμα, πάντως, δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Κόκκαλη: για αδιαφορία. Μπορεί να έκανε λάθη, αλλά πήρε τα ρίσκα του και έριξε τις ζαριές του όπως έκανε κάθε χρόνο.
=Δεν μπορεί, όμως, ένας παίκτης να φέρνει πάντα εξάρες, ειδικά εάν του αφαιρέσουν τη δυνατότητα να τσιμπάει τα ζάρια. Τότε θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν και τα ντόρτια, τα οποία θα τον υποχρεώσουν να πληρώσει.
=Την ώρα που μειωνόταν αισθητά η δημοτικότητα του Κόκκαλη, ο Βασίλης Γκαγκάτσης προχωρούσε σε επίδειξη δύναμης. Αυτός ήταν ο στόχος του με την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε και αναφέρεται στο έπος της εθνικής ομάδας το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.
=Η κίνηση του Γκαγκάτση έπιασε τόπο. Πέρα από τους κολλητούς και τους κουμπάρους, στην εκδήλωση βρέθηκαν και άτομα που μέχρι πρόσφατα έδειχναν πως είχαν πάρει αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ.
=Οι παρόντες στην εκδήλωση μπορούν να δημιουργήσουν τη βάση τού Γκαγκάτση για να επιδιώξει την επιστροφή του στην κεντρική σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που προχώρησαν σε ανάλογες εκδηλώσεις, όμως δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον στόχο τους.
=Ο άλλοτε πανίσχυρος παράγοντας, πάντως, δείχνει πως έχει μάθει από τα λάθη που έκαναν οι μέντορές του και δύσκολα θα τα επαναλάβει. Είναι σημαντικό για έναν παράγοντα να διδάσκεται από τα σφάλματα των άλλων δίχως να υποχρεώνεται να πληρώσει το κόστος των δικών του ενεργειών.
=Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Μια ζωή πληρώνει τις δικές του αμαρτίες και τις προσωπικές επιλογές.
=Όταν τις πληρώνει. Διότι υπάρχουν και περιπτώσεις που κλήθηκαν άλλοι να σηκώσουν το βάρος των λαθών που έκανε ο Μάκης, δηλαδή να πληρώσουν αμαρτίες αλλωνών.
=Φαίνεται, όμως, ότι στην Καβάλα ο Ψωμιάδης προσπαθεί να περιορίσει τα σφάλματα. Κυρίως επειδή εμφανίζεται ως αφεντικό της ΠΑΕ ο γιος του, ο Σταύρος τον οποίο θέλει να προστατέψει.
=Ο Big Mac, λοιπόν, αποφάσισε να αλλάξει τακτική και αντί για πολυετείς συμφωνίες με τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν, θα προχωρά σε μονοετή συμβόλαια. Έτσι θα μπορεί να απαλλαγεί ευκολότερα από εκείνους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του.
=Κάτι που δεν μπορεί να κάνει τώρα με τον Σμολάρεκ. Ο Πολωνός αρνείται να λύσει το συμβόλαιό του και ο Ψωμιάδης βρίσκεται στα όρια της έκρηξης.
=Στον Αστέρα Τρίπολης, βέβαια, δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Άφησαν ελεύθερους όσους παίκτες έληγαν τα συμβόλαιά τους και αποφάσισαν να κινηθούν σε διαφορετικές ποδοσφαιρικές αγορές, κυρίως ευρωπαϊκές, και δη της Κροατίας.
=Η στροφή των Αρκάδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο επικείμενο διαζύγιο των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη. Ο πρώτος θα παραμείνει στον Αστέρα, ενώ ο δεύτερος, που είχε και την ιδέα της επένδυσης σε παίκτες από τη Λατινική Αμερική, προγραμματίζει τη μετακόμισή του στην Πάτρα και την Παναχαϊκή ή στο Αγρίνιο και στον Παναιτωλικό.
=Ο Μπάκος, πάντως, προσανατολίζεται στη συγχώνευση του Αστέρα με τον Παναρκαδικό. Ποντάρει, δηλαδή, στην αγάπη των Αρκάδων για το άλλοτε καμάρι του νομού και ελπίζει σε αύξηση του κόσμου στο γήπεδο.
=Στο παρελθόν, πάντως, εξέτασε το ενδεχόμενο να αγοράσει την ΠΑΕ Αιγάλεω και να μετακομίσει στην Αθήνα. Αλλά οι επαφές του με τον Θωμά Μητρόπουλο πάγωσαν προσωρινά για άγνωστους λόγους.
=Αλλαγές μπορεί να υπάρξουν και στον Εργοτέλη. Να μπει, δηλαδή, η ομάδα του Ηρακλείου σε τροχιά… επιστροφής στο παρελθόν.
=Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μπει τέλος στα σενάρια που ήθελαν τους παλιούς παράγοντες του Εργοτέλη να εμπλέκονται με τον ΟΦΗ. Εκτός και αν στο βάθος του μυαλού όλων υπάρχει η λύση της συγχώνευσης και η δημιουργία μιας ιδιαίτερα ισχυρής ομάδας που θα εκπροσωπεί όλο το Ηράκλειο.
=Η κοινή παρουσία των Μαχλά – Καραγεωργίου, άλλωστε, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Προκάλεσε σχόλια και κάποιοι την είδαν ως… προαναγγελία εξελίξεων.


Σχολιάστε εδώ