Σε νευρική κρίση ΠΑΟ, Ολυμπιακός

Πριν καλά καλά διαβάσουν στις εφημερίδες, φίλαθλοι και μη, για όσα έγιναν την Πέμπτη στο ΔΣ του Ολυμπιακού, ήρθε ο Νικόλας Πατέρας με την παραίτησή του από την προεδρία του Παναθηναϊκού ώστε να γίνει το… δίδυμο στις βόμβες που τράνταξαν συθέμελα τα δύο κορυφαία και λαοφιλέστερα σωματεία της χώρας.
Η παραίτηση του Πατέρα ήρθε σε μια χρονική περίοδο που όλοι θεωρούσαν ότι τα είχε βρει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ουσιαστικά προετοιμαζόταν για τη δεύτερη διετία της θητείας του στην προεδρική καρέκλα του «τριφυλλιού». Ακόμα και όσοι διαφωνούσαν με την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του αιφνιδιάστηκαν από την ενέργειά του.
Φεύγουν
για να τους κρατήσουν
Οι κινήσεις των δύο παραγόντων μοιάζουν σε πολλά σημεία. Ουσιαστικά και ο Κόκκαλης και ο Πατέρας προχώρησαν στις ενέργειές τους (προαναγγελία αποχώρησης ο πρώτος και παραίτηση ο δεύτερος) με στόχο να… επιστρέψουν. Αλλά αυτήν τη φορά χωρίς αντιπολίτευση και κριτική απ’ όλους εκείνους που τους είχαν βάλει στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, βέβαια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε παράπονα από τη στάση των οπαδών. Θεωρεί ότι απαξίωσαν την προσφορά του και γι’ αυτό είπε ορθά – κοφτά στον εκπρόσωπο των οργανωμένων Μιχάλη Κουντούρη: «Δεν είναι ότι δεν μπορώ. Απλά δεν θέλω να βάλω άλλα λεφτά και να ακούω όλα αυτά».
Ο Πατέρας κατήγγειλε αντιπολίτευση εκ των έσω. Θέλησε, δηλαδή, να χρεώσει την αποχώρησή του στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ωστόσο, είχε διευκρινίσει πολλές φορές ότι δεν στόχευε στην ηγεσία της ΠΑΕ και, βεβαίως, απουσίαζε από τη συνεδρίαση του ΔΣ.
Ο στόχος, όμως, και του Κόκκαλη και του Πατέρα είναι η επιστροφή. Ο πρώτος επειδή θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά και όχι με συνθήματα του στυλ «κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό». Ο δεύτερος επιδιώκει να γυρίσει όταν έρθουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό και απαιτήσουν οι οργανωμένοι την επιστροφή του.
Μοναδική λύση
ο Μαρινάκης
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Ολυμπιακό, εάν οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Κόκκαλη, το μοναδικό σωσίβιο στους «ερυθρόλευκους» μπορεί να το πετάξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν πρόκειται για δική μας θέση, αλλά για τη γνώμη που εκφράζουν ακόμα και στενοί συνεργάτες του νυν προέδρου. Θεωρούν ότι ο Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να βάλει στην ομάδα του Πειραιά τα χρήματα που απαιτούνται για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να καταστεί ανταγωνιστική στην Ευρώπη.
Ερώτημα ο Παύλος
Στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βρίσκεται σε αναζήτηση προέδρου. Θα επιθυμούσε να κάτσει στην καρέκλα του Πατέρα ο Παύλος Γιαννακόπουλος ή ο αδερφός του, ο Θανάσης. Και οι δύο, όμως, φέρονται τη δεδομένη χρονική περίοδο ως αντίθετοι με τη συγκεκριμένη προοπτική. Μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων, βέβαια, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Εάν, μάλιστα, πειστεί ένας εκ των δύο και αναλάβει την προεδρία του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, τότε οι «πράσινοι» θα αναπροσαρμόσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Κώστα Αντωνίου και ενδεχομένως να προχωρήσουν στην απόκτηση δύο νέων… Σισέ!


Σχολιάστε εδώ