Προσπαθούν να μας γονατίσουν!

Και αυτό φαίνεται από τη συνέντευξη που έδωσε, όπου ο κ. Μαρτίνης τόνισε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Ερρίκος Ντυνάν θέλουν να διακηρύξουν την απογοήτευσή τους, να διαμαρτυρηθούν για την ασυνέπεια της Πολιτείας και να καταγγείλουν τη γραφειοκρατία, τον εμπαθή δογματισμό και τον εκβιαστικό «επιχειρηματικό» αμοραλισμό που αυτήν την εποχή προσπαθούν να μας γονατίσουν, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αμηχανία έναντι των σπαρασσόμενων συμφερόντων.
Ο κ. Μαρτίνης επισήμανε ότι η συνεργασία για τις ΜΕΘ στοίχισε στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν 24.000.000 ευρώ και αυτά δεν τα πληρώνει το Δημόσιο. Είναι, είπε, απαράδεκτη η καθυστέρηση στην έκδοση βεβαίωσης καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με πρόσχημα τη σύμπραξη με το Ιατρικό Αθηνών για τη μαιευτική – γυναικολογική κλινική μας, αποστερώντας από σημαντικούς πόρους το νοσοκομείο, με κίνδυνο αδυναμίας πληρωμών προς τους εργαζόμενους.
Μίλησε μάλιστα με σκληρή γλώσσα ο κ. Μαρτίνης:
«Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν μπορεί να είπε ότι είναι μηδενικό το κόστος των Μονάδων (ΜΕΘ). Άλλωστε εάν ήθελα να εκβιάσω την άποψή της θα εκτελούσαμε τη διαταγή πληρωμής. Οπότε κάποιο δικαστήριο θα έλεγε τόσο είναι, δεν είναι 24, αλλά μήπως μπορεί να βγει να είναι και 35; Αυτό δεν το κάνουμε και θα το συζητήσουμε. Και δεν το κάνουμε στη συγκυρία. Όμως θα πιέσουμε αφόρητα, ώστε το νοσοκομείο το Κοργιαλένειο και επιτρέψτε μου, το νοσοκομείο μου, γιατί αυτό με μεγάλωσε, αυτό με έκανε αυτό που είμαι, να λειτουργεί όπως λειτουργούσε πρώτα. Να λειτουργεί χωρίς ”τρωκτικά”. Ναι, και ένας όρος είναι αμαρτήσανε εντός ή εκτός εισαγωγικών κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες». Υποστήριξε ακόμα ο κ. Μαρτίνης ότι «η γραφειοκρατία αλλά και φαύλες ή και λαϊκιστικές αντιλήψεις τείνουν να κατασπαράξουν την περιουσία και τα κληροδοτήματα του ΕΕΣ.
α) Κτίρια και οικόπεδα καταλαμβάνονται αυθαίρετα, παράνομα και αντισυνταγματικά, ώστε να μην μπορεί να τα αξιοποιήσει ο ΕΕΣ.
β) Το περιβόητο κληροδότημα Καραπάνου στο αστικό τμήμα που μας ανήκει καταπατείται από ιδιώτες λόγω της εγκληματικής πολιτικής ή σκοπιμότητας της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων. Για τον δε ορεινό όγκο (5.500 στρέμματα) ματαίως προσπαθούμε και δεν βρίσκουμε συνομιλητή ώστε να διαπραγματευθούμε και να αποσύρουμε τις διεκδικήσεις μας υπέρ του Δημοσίου».
Και πρόσθεσε: «Κατά μια παράλογη και δογματική ιδεοληψία, η Πολιτεία πεισμόνως αρνείται την αξιοποίηση του Ασκληπιείου Βούλας (108 στρέμματα), με βλάβη των πραγματικών συμφερόντων του ΕΕΣ, αλλά και του
ΕΣΥ. Σε μια εποχή, δηλαδή, που ο πρωθυπουργός της χώρας πασχίζει για την όποια επένδυση, οι παραπάνω νοοτροπίες ουσιαστικά απορρίπτουν επένδυση άνω των 110 εκατ. ευρώ, ικανοποιημένες με την ύπαρξη ενός απαράδεκτου κτιριολογικά νοσοκομείου του οποίου η στοιχειώδης συντήρηση με τη σημερινή του μορφή κοστίζει στο Δημόσιο τεράστια ποσά σε όφελος προφανώς κάποιων».


Σχολιάστε εδώ