Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

>Για σύγχυση εγκαλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος καθώς, μετά τη δημοσιοποίηση καταλόγου με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται ή συγχωνεύονται, διορίζονται σε αυτούς νέα διοικητικά συμβούλια. Αναφέρεται σε
υπογεγραμμένες από τον υπουργό Πολιτισμού αποφάσεις με τις οποίες οι θέσεις των παραιτηθέντων στελεχών των προηγούμενων διοικήσεων των υπό συγχώνευση οργανισμών, με τις επωνυμίες Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ, καλύπτονται με τον διορισμό άλλων ατόμων (!), για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων. Οι θητείες μάλιστα των νεοδιοριζομένων λήγουν το 2012 και το 2014 αντιστοίχως.
>Για το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΚΔΕΜΤ ΝΟΗΣΙΣ, λόγω αδυναμίας κάλυψης του λειτουργικού ελλείμματός του από την Πολιτεία, ζητά εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.
Υπενθυμίζει ότι στη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του ΚΔΕΜΤ μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ υπάρχει η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα του ιδρύματος για 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, ώστε να διατηρηθεί ο πλήρης σκοπός του έργου.
>Στον αέρα βρίσκεται η πορεία υλοποίησης κατασκευής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. Όπως τονίζει, οι επιπτώσεις του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη της περιοχής και στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντικές και αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη όλης της περιοχής, ενώ πέραν όλων των άλλων ο Προαστιακός αποτελεί ένα βασικό μέσο για την ανάπτυξη του τουρισμού και την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου.
>Να επανεξεταστεί ο συντελεστής δόμησης, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των νέων κτιρίων στο ελάχιστο στην περιοχή του Μοσχάτου ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός. Σημειώνει ότι η παραλία του Μοσχάτου παραμένει ο μοναδικός ανέγγιχτος χώρος και, επομένως, η τελευταία ευκαιρία για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου δημόσιας αναψυχής, ως ένα παραθαλάσσιο άλσος με ελεύθερη δημόσια χρήση και χωρίς μπετόν ή ιδιωτικές κερδοσκοπικές χρήσεις.
>Με αφανισμό απειλούνται οι περιπτερούχοι, τονίζει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που έχουν διογκώσει υπέρμετρα τα ποσοστά φόρου στα καπνικά προϊόντα. Αναφέρει ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις κατάφεραν να μετατρέψουν έναν κερδοφόρο κλάδο, που προσέφερε θέσεις εργασίας και απέδιδε υψηλά έσοδα στο κράτος, σε ζημιογόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι περιπτερούχοι αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν πλέον στα έξοδα και τις ζημίες τους. Ταυτοχρόνως, μάλιστα, τα Δημόσια Ταμεία αποκλείεται να εισπράξουν τα προσδοκώμενα έσοδα, τη στιγμή που η μείωση του τζίρου στα περίπτερα και στα καταστήματα ψιλικών έχει ανέλθει περίπου στο 50%.
>Την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας για να αποκαλυφθεί η αυθαίρετη επιχειρηματική δραστηριότητα και να τεθεί τέρμα στο κερδοσκοπικό καθεστώς αποστολής μηνυμάτων από πενταψήφιους αριθμούς τηλεφώνου προς ανυποψίαστους πολίτες χρήστες υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
>Την ανησυχία τους για τη συρρίκνωση των θέσεων των ελλήνων ναυτικών στα κρουαζιερόπλοια, μετά την άρση του καμποτάζ, εκφράζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και Π. Λαφαζάνης. Οι δύο βουλευτές επιμένουν πως η άρση του καμποτάζ θα κάνει ζημιά στους έλληνες ναυτικούς και
ερωτούν την υπουργό αν σκοπεύει να
ακυρώσει κάθε ενέργεια για την υλοποίησή της.
>Εάν πρόκειται να λάβει μέτρα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που εκτοξεύουν χημικά στα πρόσωπα των διαδηλωτών, όπως στην περίπτωση του Μανώλη Γλέζου, ερωτούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, Θ. Δρίτσας, Ηρώ Διώτη, Π. Λαφαζάνης και Ν. Τσούκαλης.
>Με ποιους τρόπους θα εξασφαλιστούν οι λειτουργίες, αρμοδιότητες και δραστηριότητες του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά την ένταξή του στο υπουργείο Εσωτερικών, ερωτούν τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης.
>Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί τις Συμφωνίες Αστυνομικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ ερωτά τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός.
>Να έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες οι πρωταθλητές μας οι οποίοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο ζητά από τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Ανατολάκης.
>Την κατεδάφιση του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο ήρωας του 1821 Οδυσσέας Ανδρούτσος για να γίνει τριώροφη οικοδομή καταγγέλλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος και ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου «Πρέβεζα» που ζητούσε να απαλλοτριωθεί από το Δημόσιο ή τον δήμο το κτίριο και να λειτουργήσει ως μουσείο.
>Αν η νέα παραγγελία 145 επιθετικών ελικοπτέρων από την Τουρκία αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπέγραψε πρόσφατα ο κ. Ερντογάν στην Αθήνα για μείωση των εξοπλισμών ερωτά τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.


Σχολιάστε εδώ