Να παραδώσει την έδρα η Ντόρα ζητάει το 53,5%!

Σε επίπεδο απλών στελεχών είχαμε μέχρι σήμερα τις παραιτήσεις μόλις 2-3 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ένα όργανο στο οποίο υποτίθεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ισχυρή επιρροή. Αλλά και στις Νομαρχιακές Οργανώσεις δεν είχαμε τις μαζικές αποχωρήσεις τις οποίες είχαν προαναγγείλει από το επιτελείο της. Τα μέλη μόνο μίας Νομαρχιακής παραιτήθηκαν (στην Κω) και αυτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαγραφή του… Αρ. Παυλίδη. Από την τοπική οργάνωση Πετραλώνων παραιτήθηκαν έξι στελέχη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαγραφή της Ντόρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες της επικοινωνούν με στελέχη Νομαρχιακών Οργανώσεων και τα καλούν να μη βάλουν υποψηφιότητα για τις εκλογές στις Νομαρχιακές Επιτροπές ή να μην πάνε να ψηφίσουν, αλλά και να «σαμποτάρουν» το συνέδριο του Ιουνίου.
Εξίσου… αποκαρδιωτικά για την κ. Μπακογιάννη είναι τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η Rass, καθώς το 72,4% πιστεύει ότι το να ψηφίσει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στην ουσία ήταν «ψήφος αμφισβήτησης» του Αντ. Σαμαρά και μόλις το 19,4% ότι κινήθηκε σύμφωνα με τα πολιτικά της πιστεύω (Πίνακας 1). Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας το 76,2% θεωρεί ότι ήταν ψήφος αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά και το 17,6% ότι κινήθηκε με βάση τα πολιτικά της πιστεύω. Το πιο σημαντικό είναι ότι ούτε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν πεισθεί για τις αγνές προθέσεις της, αφού το 69,2% πιστεύει ότι ψήφισε τα οικονομικά μέτρα για να αμφισβητήσει τον αρχηγό της ΝΔ.
Ανάλογα είναι τα ποσοστά και μεταξύ των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, καθώς το 70,9% του ΚΚΕ, το 74,7% του ΛΑΟΣ και το 71,4% του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ήταν ψήφος αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά. Ταυτόχρονα, το 53,5% πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί και από βουλευτής και μόλις το 37% απαντά αρνητικά (Πίνακας 2).
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν μετά τη διαγραφή πρέπει να παραδώσει την έδρα της «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 63,9% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 46,3% του ΠΑΣΟΚ, το 53,1% του ΚΚΕ, το 54,2% του ΛΑΟΣ και το 53,9% του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ