Μικρά και… ενοχλητικά

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την απάντηση του πρώην Αττικής Νικόδημου Γκατζιρούλη στην απόφαση της Συνόδου να άρει υπό προϋποθέσεις το επιτίμιο της ακοινωνησίας. Πολλοί εκτιμούν ότι ο πρώην Αττικής θα τους «χορέψει στο ταψί» μέχρι τέλους, ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο. Γι’ αυτό, λένε, ο Αρχιεπίσκοπος έβαλε τον νέο Μητροπολίτη Ιλίου (και πρώην στενό του συνεργάτη) να κάνει «άνοιγμα» στον Νικόδημο ζητώντας του να πέσουν οι τόνοι. Ο Μεσογαίας, από την πλευρά του, επιμένει με νέα του συνέντευξη να χαρίσει τη Μητρόπολή του στον Νικόδημο ως μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση. Μετά τον μισθό χαρίζεται και Μητρόπολη… Όλα αυτά στη θεωρία πάντοτε!

Απόλυτη στασιμότητα δεν υπάρχει μόνο στη Σύνοδο και στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στο Γραφείο της Εκκλησίας στις Βρυξέλλες, που έχει υποβαθμιστεί πλήρως μετά τις πιέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μια από τα ίδια και στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη. Το μόνο που κινείται εκεί ψηλά, λένε οι πληροφορίες, είναι η… μισθοδοσία του κ. Μπέγζου!

Λέγεται ότι ο Μητροπολίτης Κηφισίας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να μη διοργανώσουν την ημέρα της ενθρόνισής του ιδιαίτερες εκδηλώσεις (που κάνουν, ως είθισται, οι δήμαρχοι) για να υποδεχτούν τον νέο τους ποιμενάρχη. Μακάρι να είναι αλήθεια. Επιτέλους κάποιος να κάνει την αρχή για να σταματήσουν αυτά τα πολυδάπανα πανηγύρια. Οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες.


Σχολιάστε εδώ