Μάχη κορυφής για τον επικεφαλής του ΑΠΕ

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο διαδίκτυο, στη γνωστή διαδικασία της ανοιχτής διακυβέρνησης, και είναι αρκετές και… επώνυμες. Θα μπορούσαμε να τις χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες: στις υποψηφιότητες που προέρχονται μέσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σε εκείνες εκτός ΑΠΕ.
Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τον παλαιό αρχισυντάκτη του ΑΠΕ Κώστα Δρακόπουλο, τον σημερινό αρχισυντάκτη Πέτρο Δημητρόπουλο και τον αρχισυντάκτη Άκη Κοσώνα, που έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της ΕΡΤ. Στο… ενδιάμεσο κινείται η υποψηφιότητα του παλαιού στελέχους του ΑΠΕ και συνταξιούχου εδώ και κάτι χρόνια Γ. Ψωμά. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους εκτός ΑΠΕ, που είναι ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Νίκη» Γιώργος Σκαρβελάκης, ο εργαζόμενος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Κ. Παπαγιαννάκος, ο πρώην διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Βλαστάρης, ο επίσης πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash Πάνος Κολιοπάνος και ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης που ήταν δύο φορές υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας.
Δύο από τους υποψηφίους (Βλαστάρης και Κολιοπάνος) συνδέονται φιλικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και πιθανόν να αλληλοεξουδετερωθούν, αν και ο ένας από τους δύο (Γ. Βλαστάρης) λέγεται ότι υποστηρίζεται… πιεστικά από τον αδελφό του πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου. Τις τελευταίες ημέρες πάντως παγιώνεται η στήριξη του Θ. Πάγκαλου προς τον Π. Κολιοπάνο, ενώ ακούστηκε έντονα ότι συνέστησε σε έναν συνομιλητή του που σκεφτόταν να διεκδικήσει τη θέση «να μη βάλει υποψηφιότητα γιατί η θέση
έχει κλειδώσει», υπονοώντας ότι θα επιβληθεί η επιλογή Κολιοπάνου. Κάτι που εκνεύρισε τον πρωθυπουργό (το έμαθε!), μια και τέτοιες κινήσεις καταργούν εκ των πραγμάτων τη διαδικασία και τη λογική της ανοιχτής διακυβέρνησης. Στην τελική απόφαση θα μετρήσει η γνώμη τού επί πολλά χρόνια γενικού διευθυντή του πρακτορείου Ανδρέα Χριστοδουλίδη (και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ) που, αν και δεν λέει κάτι δημόσια, μάλλον τάσσεται υπέρ της λύσης «μέσα από το πρακτορείο». Κάτι που εύλογα προτιμούν και οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ, αφού
όπως ακούγεται στις συζητήσεις τους «μέχρι να μάθει ο καινούργιος -που θα θέλει να αποδείξει και διάφορα περί των ικανοτήτων του, κυρίως αν αυτές αμφισβητήθηκαν, στην πράξη- θα χρειαστεί κάνα δυο χρόνια…». Το σίγουρο είναι πως το κλίμα μέσα στο ΑΠΕ έχει βαρύνει για τους δύο από ψηλά προωθούμενους υποψηφίους.


Σχολιάστε εδώ