Κάνει… εκπτώσεις ο Γ. Ραγκούσης στον «Καλλικράτη»

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε η έδρα του δήμου Βοΐου στον Νομό Κοζάνης να γίνει στη Σιάτιστα αντί για τη Νεάπολη, όπως αρχικά είχε καθοριστεί, ενώ η έδρα του δήμου Δωρίδος, στον Νομό Φωκίδος να είναι το Λιδορίκι, αντί το Ευπάλιο.
Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε επίσης ότι από τη θέσπιση επαγγελματικού ασυμβιβάστου για τους δημάρχους εξαιρούνται όσοι θα εκλεγούν σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000 κατοίκων και μόνο για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του νέου θεσμού.
Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι του Λιδορικίου είχαν απειλήσει ότι θα… έκλειναν τις βάνες του Μόρνου, σε περίπτωση που έδρα του δήμου Δωρίδος παρέμενε το Ευπάλιο!
Οι δύο αυτές αλλαγές που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών δεν θα λέγαμε ότι… εκτονώνουν τις αντιδράσεις στους άλλους δήμους. Αντίθετα τις έκαναν οξύτερες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Ζήκος καλεί τους δημότες του να θυμούνται σε κάθε εκλογική διαδικασία ότι οι 8 βουλευτές του νομού έγιναν συναυτουργοί στο «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το ονομάζει, της συρρίκνωσης του Μεσολογγίου. Ο δήμαρχος αναφέρει ότι δύο κωμοπόλεις που βρίσκονται δίπλα στο Μεσολόγγι, ο Γαλατάς και το Περιθώρι, ενσωματώνονται στον Δήμο Ναυπάκτου. Σε σχετική δε επιστολή – διαμαρτυρία του τονίζει:
«Μετά το ΔΝΤ ήρθε ο ”Καλλικράτης” που μαζί του έφερε την επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών την οποία λέτε και την έπιασε μανία καταστροφής και εξόντωσης του Δήμου Μεσολογγίου. Αφού χάριζε σε όμορους δήμους εντελώς αψυχολόγητα και αδικαιολόγητα τοπικά διαμερίσματά μας κάνοντας τους άλλους μεγάλους δήμους ακόμα μεγαλύτερους (Πάρτε διαόλοι βάγια που λέει ο λαός).
Γιατί όμως; Ας στείλουν και σε εμάς το σκεπτικό της συρρίκνωσης μας.
Γιατί εμείς να έχουμε αυτήν την πρωτοτυπία.
Γιατί εμάς μας λήστεψαν κυριολεκτικά – δεν βρίσκω άλλη λέξη για να τονίσω το μέγεθος της καταστροφής που γίνεται στο Μεσολόγγι, όπως επίσης δεν μπορώ να βρω κάποιο ελαφρυντικό για την επιτροπή. Ας μου το πουν όμως αυτοί για να πάψω να τους αποκαλώ δολοφόνους».
Εξάλλου διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Αμφίκλειας, καθώς δεν θέλουν ο τίτλος του νέου δήμου να είναι «Αμφίκλεια – Ελάτεια» ούτε την έδρα του στην Τιθορέα. Γι’ αυτό θα κλείσουν συμβολικά τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη τους.
Να σημειώσουμε επίσης ότι αλγεινή εντύπωση έκανε στους δημάρχους η δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών να κάνει και άλλες αλλαγές στον «Καλλικράτη» στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως τόνιζαν, αντί να συμφωνηθούν με τους παράγοντες των ΟΤΑ οι ενδεχόμενες αλλαγές, τους «αδειάζει» και δίνει προτεραιότητα στους βουλευτές!


Σχολιάστε εδώ