Εκδηλώσεις για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Με την παρουσία του πρεσβευτή της Παλαιστίνης Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 19η τρέχοντος μηνός, στην αίθουσα Τροπαίων του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης, εκδήλωση μνήμης για τον ξεριζωμό 800.000 Παλαιστίνιων και τις 15.000 των θυμάτων τους πριν από 62 χρόνια.
Τόσο ο Αριστείδης Καμάρας όσο και ο παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκαν στους αγώνες των δύο λαών, ενώ ο πρώτος ασφαλώς δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τη Σμύρνη στα 1922, την Πόλη -τις χαμένες πατρίδες- και βέβαια το διαρκές έγκλημα που συντελείται στην Κύπρο.
Από την πλευρά του, ο παλαιστίνιος πρέσβης εξέφρασε τα αισθήματα της χαράς, της τιμής, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Αρ. Καμάρα.
Υπάρχει όμως και συνέχεια γιατί η Ιστορία και ο πολιτισμός είναι έννοιες απόλυτα συμβατές με τον αθλητισμό που ενώνει. Έτσι, την προσεχή Τετάρτη, 26η τρέχοντος μηνός, στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γ. Καμάρας» θα διεξαχθεί αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδας Παλαιστινίων και βετεράνων ποδοσφαιριστών, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά, τον Βασίλη Λέκκα, καθώς και με παραδοσιακούς χορούς της Παλαιστίνης.


Σχολιάστε εδώ