ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι πολύ σύντομα η Ρηγίλλης θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια μίνι κρίση που ακούει στο όνομα… Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο τελευταίος εμφανίζεται όλο και περισσότερο δυσαρεστημένος με την πολιτική που ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς σε σημαντικά ζητήματα, όπως π.χ. η Συμφωνία Στήριξης της Οικονομίας, οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, το σχέδιο «Καλλικράτης» κ.ά. Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται αντίθετος με τη σκληρή γραμμή που τηρεί η Ρηγίλλης στα εθνικά θέματα. «Ασφυκτιά» λένε οι συνομιλητές του, ενώ άλλοι τον εμφανίζουν μετανιωμένο που στήριξε τον
κ. Σαμαρά για την αρχηγία. Υπερβολές; Ίσως… Πλην όμως ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους τις προηγούμενες ημέρες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου! Λέγεται μάλιστα ότι την… πρόθεσή του αυτή θα υπαινιχθεί και δημόσια σε συνέντευξή του, ενδεχομένως και σε κυριακάτικη εφημερίδα.
oΣΤΗ Ρηγίλλης έχουν ενημερωθεί –εννοείται– ως προς τη… συναισθηματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά δεν δείχνουν να ανησυχούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουν κάποιες κινήσεις προκειμένου να αποφορτίσουν τον τομεάρχη Εξωτερικών. Πάντως οι πλέον καχύποπτοι στη Νέα Δημοκρατία υποψιάζονται ότι οι «γκρίνιες» του κ. Αβραμόπουλου είναι… μέρος σχεδίου στην προσπάθειά του να αναβαθμιστεί εσωκομματικά. Υπενθυμίζεται ότι όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει τον κ. Σαμαρά για την αρχηγία είχαν κυκλοφορήσει σενάρια για «μυστική συμφωνία», βάσει της οποίας στο συνέδριο ο κ. Αβραμόπουλος θα οριστεί (εκλεγεί) αντιπρόεδρος. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τη συναισθηματική κατάσταση του κ. Σαμαρά θεωρούν περίπου απίθανη μια τέτοια εξέλιξη.
oΛΟΙΠΟΝ, αν ο Θ. Σκυλακάκης δεν ήταν ευρωβουλευτής, αλλά μέλος του εδώ Κοινοβουλίου, σήμερα θα… έκανε παρέα στην Ντόρα Μπακογιάννη. Ο λόγος απλός: Θα ψήφιζε σίγουρα υπέρ της Συμφωνίας για τον Μηχανισμό Στήριξης της Οικονομίας με άμεση συνέπεια να διαγραφεί από τη Ρηγίλλης. Τη θέση του αυτή κατέστησε άλλωστε σαφή με την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου περίπου… αποδοκίμασε την απόφαση του κ. Σαμαρά να καταψηφίσει τη Συμφωνία. Στη Ρηγίλλης καθόλου δεν ενθουσιάστηκαν με το γεγονός αυτό και όπως πληροφορούμαι, περιμένουν στη γωνία τον ευρωβουλευτή. Εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν για πολύ, αφού ο κ. Σκυλακάκης θα είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που σε πρώτη ευκαιρία θα ακολουθήσει τον δρόμο που… άνοιξε η κ. Μπακογιάννη.
oΔΕΝ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο Α. Ανδριανόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα έλεγε «όχι» αν η πρόταση του γινόταν από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και είχε τη διαβεβαίωση ότι θα είχε την πλήρη υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού. Από τη Ρηγίλλης αποφεύγουν να πουν οτιδήποτε γνωρίζουν, ωστόσο με τον κατάλληλο υποψήφιο μπορούν να κερδίσουν ξανά τον Δήμο Πειραιά, καθώς ο νυν δήμαρχος
Π. Φασούλας δεν τα έχει πάει καλά…
oΑΝΑΦΟΡΕΣ στο πρόσωπό του από συγκεκριμένο μπλογκ συγκεντρώνει το τελευταίο διάστημα ο Θ. Ρουσόπουλος και πρόθεσή του είναι να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, τα περισσότερα είναι συκοφαντικά, υβριστικά και ανυπόστατα. Κι όταν το θέμα φθάσει στη Δικαιοσύνη, θα έχει μάρτυρες που θα διαψεύδουν τις αναφορές του μπλογκ. Πληροφορούμαι ότι έχει ήδη αναθέσει το θέμα στον δικηγόρο του.


Σχολιάστε εδώ