Έσοδα από τις συχνότητες αναζητεί η κυβέρνηση

Η απελευθέρωση του φάσματος μπορεί να φέρει
έσοδα στα ταμεία, υπό την προϋπόθεση να γίνει συντονισμένα και με τη συμμετοχή της κινητής τηλεφωνίας, που είναι ο μεγάλος παίκτης, και των σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος την περασμένη Πέμπτη, παραλαμβάνοντας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την Έκθεση Πεπραγμένων, ανέφερε ότι «το δημόσιο αγαθό, που είναι οι συχνότητες εκπομπής για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και για την κινητή τηλεφωνία, θα πρέπει να παραχωρείται με τρόπο ώστε η ελληνική Πολιτεία να ωφελείται από τη χρήση του». Είναι ένα σαφές μήνυμα για το ότι η κυβέρνηση αναζητεί έσοδα προκειμένου να καλύψει τους όρους του ΔΝΤ και ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει άμεσα. Ο Φ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι «είναι αναγκαίο να θεσπιστούν κανόνες» στη διαχείριση του φάσματος. «Σε μια εποχή μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη δημοσιονομικά για τη χώρα μας πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε η χρήση αυτού του δημόσιου
αγαθού να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το ελληνικό κράτος».
Έδωσε μάλιστα προβάδισμα σε αυτήν τη διαδικασία της μετάβασης στην ΕΕΤΤ, λέγοντας πως ο ρόλος της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχει
ενιαίος βηματισμός για μια νέα επιχείρηση αδειοδότησης, καθώς οι αρμοδιότητες των ΜΜΕ έχουν διασπαστεί στους πέντε ανέμους… μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. Μέχρι στιγμής το μόνο βήμα που έχει γίνει είναι ένας εν εξελίξει διαγωνισμός
από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιλογή αναδόχου που θα παρέχει τεχνικές και οικονομικές συμβουλές για την αποτίμηση και τη στρατηγική αξιοποίηση του φάσματος στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ