10.180 υποψήφιους διδάκτορες εμφάνισε η Ιατρική Σχολή!

Αυτό αποκαλύπτει επιστολή των καθηγητών Θ. Φορτσάκη, Α. Καλοκαιρινού, Κ. Μπουραζέλη και Γ. Πολυμενέα, προς τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Χρ. Στεφανάδη, στην οποία ζητείται να πει –επιτέλους– ο κ. Στεφανάδης πόσοι είναι οι υποψήφιοι διδάκτορες της Σχολής, καθώς στις αρχές Μαΐου εμφανίσθηκαν να είναι 5.004, λίγες μέρες μετά 4.840, τον Φεβρουάριο 580 και λίγο νωρίτερα 10.180!
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι διακυμάνσεις αυτές προκαλούν εύλογες απορίες και ερωτήματα, ενώ προδίδουν έλλειμμα σοβαρότητας.
Ανεξάρτητα πάντως του αριθμού που εμφανίζεται, δηλαδή των 5.004 υποψηφίων διδακτόρων, το πλήθος αυτό είναι μοναδικά υπερβολικό και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς η Ιατρική Θεσσαλονίκης π.χ. εμφανίζει 1.200 υποψήφιους διδάκτορες, δηλαδή κατά πολύ λιγότερους από εκείνους των αντίστοιχων σχολών της Αθήνας!
Έχουν τα τυπικά προσόντα;
Να σημειώσουμε, αναφέρει επίσης η επιστολή, πως δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν μόνο οι κάτοχοι Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδικότητας (ΜΔΕ). Άραγε οι χιλιάδες των υποψηφίων έχουν αυτόν τον τίτλο;
Οι 4 καθηγητές ζητούν, τέλος, από τον κ. Στεφανάδη να ενημερώσει αμέσως τη γραμματεία της σχολής πόσοι είναι οι υποψήφιοι διδάκτορες και να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία τους, αν είναι κάτοχοι ΜΔΕ, καθώς και να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επιβλέπων καθηγητής τους και ποιο το θέμα της διατριβής τους. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι φετινές εκλογές για τις πρυτανικές αρχές στα πανεπιστήμια έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα γίνουν πρώτη φορά με τον νόμο Γιαννάκου, ο οποίος προβλέπει πως το εκλεκτορικό σώμα θα αποτελείται από όλους τους φοιτητές και όλα τα μέλη του Διοικητικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και τους υποψήφιους διδάκτορες.
Το Πανεπιστήμιο Αθήνας έχει 2.500 – 3.000 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων τα 750 ανήκουν στην Ιατρική Σχολή! Τα υπόλοιπα μέλη… μοιράζονται στις άλλες 44 σχολές και τμήματα του πανεπιστημίου!
Φαίνεται ξεκάθαρα δηλαδή πως όλο το… παιχνίδι στις πρυτανικές εκλογές θα γίνει παράνομα από την Ιατρική Σχολή. Γιʼ αυτό και απʼ αυτήν άρχισαν τα όργανα…
Προεκλογικό
«μπόνους»
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσε παράνομα από τα αποθεματικά της Επιτροπής Ερευνών 600 ευρώ ως έκτακτο επίδομα σε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους, που είναι άγνωστο πόσοι είναι, όταν η κυβέρνηση κόβει επιδόματα από όλους τους εργαζόμενους, ακόμη και από τους συνταξιούχους των 500 και 700 ευρώ, και οι κύριοι της Συγκλήτου μοιράζουν λεφτά, δείχνοντας ότι ζουν σε άλλο κόσμο. Βέβαια το… δωράκι των 600 ευρώ δεν είναι τυχαία η στιγμή που το δίνουν, εκλογές γαρ εν
όψει, χρειάζονται ψηφαλάκια. Και οι ψήφοι… πριμοδοτούνται… Μπορεί να
αποκλείσει κανείς ότι δόθηκαν για να επηρεάσουν την ψήφο διοικητικών στις επικείμενες πρυτανικές εκλογές;


Σχολιάστε εδώ