Το… άρωμα κρατάει χρόνια…

Όμως δεν μπορούμε να μη διαφωνήσουμε με τη γνωστή δήλωσή του, «Να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού», που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τα συνθήματα «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «Να πάνε φυλακή αυτοί που τα φάγανε». (Προφανώς και κάποιοι απʼ αυτούς που τα γράφουν κάτι έβαλαν στην τσέπη τους…)

Μακριά από τούτη την εφημερίδα και η παραμικρή σκέψη για συγκάλυψη, να μην τιμωρηθούν εκείνοι που καταχράστηκαν και άρπαξαν τον μόχθο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, τον πλούτο της χώρας, και… βοήθησαν να φτάσουμε εδώ και να την πληρώνει πάλι το μόνιμο κορόιδο, ο λαουτζίκος.

Όμως δεν είναι κάτι το νέο, Πρόεδρε. Συμβαίνει χρόνια το… άρωμα αυτό… Υπήρχε επί όλων των κυβερνήσεων. Και πριν από το 1967 (Πεσινέ) και μετά το 1974 και μετά το 1981 και μέχρι ΚΑΙ σήμερα οι γνωστοί-άγνωστοι, οι άλλου είδους κουκουλοφόροι… Και τους ξέρετε. Κι όμως κανένας δεν πήγε φυλακή π.χ. για εκείνη τη μεγάλη ληστεία στη Σοφοκλέους ή για τα δισεκατομμύρια που με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων φούσκωσαν τσέπες, για τις μίζες που μοίραζε χρόνια από δω κι από κει η Ζήμενς κι ένα σωρό άλλα.

Ο προβληματισμός μας, αγαπητέ Πρόεδρε, είναι στο τι εξυπηρετεί αυτήν την ώρα η δήλωσή σας; Φοβόμαστε μήπως ρίχνει λάδι στη φωτιά της δικαιολογημένης κοινωνικής έκρηξης για τα αβάσταχτα μέτρα που γονατίζουν τα λαϊκά στρώματα. Αν έλυνε το πρόβλημα ή αν καταλαγιάσει τις αντιδράσεις, καλώς έγινε… Αν τις επιτείνει όμως, το αναλογίζεστε; Μήπως η δήλωσή σας έπρεπε να είχε γίνει, Πρόεδρε, πολύ καιρό πιο πριν;

ΥΓ.: Είχαμε πάντως δίκιο όταν πριν από τρεις Κυριακές θέταμε πρωτοσέλιδα την ανάγκη σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία σας. Έγινε την περασμένη Δευτέρα. Καθυστερημένα κι αυτή… Γιʼ αυτό και δεν είχε αποτέλεσμα… Όπως και η δεύτερη…


Σχολιάστε εδώ