στα ενδότερα των ομάδων

=Πόσο καιρό σας γράφουμε για το καλοκαίρι των εκκαθαρίσεων; Άρχισαν τα όργανα σε όλες τις ομάδες, με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Άρη να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.
=Πρόκειται για τις τρεις ομάδες οι οποίες απέτυχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα κρίνονται επιβεβλημένες. Ειδικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δείχνει βαριά άρρωστος, σε σήψη
όπως έγραψε και μια
αθλητική εφημερίδα.
=Ο κόσμος έκανε υπομονή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε ένα βαθμό οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πίστωση χρόνου χάρη στην προοπτική διάκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο έφτασαν ως τους 16.
=Όταν χάθηκε, βέβαια, και αυτός ο στόχος, ο κόσμος της πειραϊκής ομάδας απέκτησε όραμα στην προοπτική επιστροφής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο εγωισμός του Σωκράτη Κόκκαλη, ωστόσο, διατηρεί τον
Ισπανό μακριά από τον Ολυμπιακό και έτσι
ο κόσμος έφτασε στα όριά του.
=Τα συνθήματα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα εξελιχθούν σύντομα σε λαϊκά δικαστήρια. Με σαφή πρόθεση των οπαδών, οργανωμένων και μη, να στήσουν στον τοίχο τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τους στενούς συνεργάτες του.
=Βασικά στο στόχαστρο του κόσμου βρίσκονται ο Κόκκαλης και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Οι δύο που χρεώνονται τις περισσότερος από τις λανθασμένες επιλογές από τον περασμένο Μάιο έως σήμερα.
=Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη. Μέσα σε δύο εβδομάδες οι φίλοι των «κίτρινων» προχώρησαν σε τρεις κινήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα την οργή τους για όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη ομάδα τους.
=Κι εκεί ξεκαθάρισαν στους διοικούντες την ΠΑΕ ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής και απαίτησαν την αποπομπή αρκετών στελεχών της ομάδας. Τα πυρά στρέφονται κυρίως προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά ενδεχομένως να πληρώσουν το μάρμαρο και μέλη του διοικητικού σχήματος.
=Για παράδειγμα, διογκώνεται η δυσφορία των οπαδών για τον Γιάννη Κόντη. Του χρεώνουν ότι σε μέρες κρίσιμες για την πορεία του Άρη στα πλέι οφ, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ έτρεχε σε εγκαίνια μαγαζιών που άνοιξαν ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων.
=Ένα άλλο θέμα που ψάχνουν οι οπαδοί του Άρη αφορά το ταξίδι του Κόντη στην Αργεντινή για τον Κριστιάν Νασούτι. Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν φήμες ότι ουδέποτε έγινε αυτό το ταξίδι.
=Αν επιβεβαιωθούν, ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Έστω και αν υπέγραψε πριν από περίπου
δύο μήνες το νέο συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
=Στην ΑΕΚ δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα. Κυρίως επειδή αιωρείται ο διχασμός που προκαλεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
=Οι μισοί επιθυμούν την παραμονή του στον πάγκο, αλλά οι άλλοι κάνουν λόγο για επιτακτική ανάγκη αλλαγής προπονητή. Μοιραία ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται στη μέση και δεν μπορεί εύκολα να πάρει μία απόφαση.
=Στο τελευταίο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις κατά της παραμονής του Μπάγεβιτς. Από τη στάση που θα κρατήσουν οι υποστηρικτές του 62χρονου προπονητή θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό και οι αποφάσεις του Αδαμίδη.
=Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, πάντως, έχει στην αναμονή τον Μπόλονι, όπως αποκάλυψε μεσοβδόμαδα και αθλητική εφημερίδα που έγραψε για το ραντεβού που έγινε με τον ρουμάνο τεχνικό στο Παρίσι. Αλλά παρά την αρχική συμφωνία, η πρόσληψη του Μπόλονι μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.
=Σε μεγάλους μπελάδες θα μπουν και άλλες ομάδες, ειδικά όσων οι παράγοντές τους έχουν εντοπιστεί να παίζουν στοίχημα στο εξωτερικό. Οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών μπορεί να βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο, αλλά σύμφωνα με όσα ακούγονται υπάρχει πρόθεση να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο.
=Σε αυτήν την περίπτωση ίσως μας αποχαιρετήσουν άτομα που μας συντρόφευαν καθημερινά με την παρουσία τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και πρόσωπα στα οποία δεν θα πήγαινε το μυαλό ενός απλού φιλάθλου.
=Φυσικά ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο ΠΑΟΚ θα περάσουν ένα ήσυχο καλοκαίρι, παρά την επιτυχημένη σεζόν. Οι «πράσινοι» έχουν τις διοικητικές εξελίξεις που μπορεί να… στοιχειώσουν το καλοκαίρι τους,
ενώ στον «Δικέφαλο» το θέμα του Σάντος και του Σαλπιγγίδη μπορεί να ταλαιπωρήσει τον Ζαγοράκη.
=Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, βέβαια, βρίσκεται… καβάλα στο άλογο, αλλά ο μεν πορτογάλος τεχνικός κρατάει αποστάσεις από την προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του, ο δε διεθνής επιθετικός εξακολουθεί να βρίσκει αντίθετους τους οργανωμένους οπαδούς στην απόφασή του να επιστρέψει στην Τούμπα.
=Το βράδυ της Τετάρτης, βέβαια,
αποθεώθηκε από τον απλό κόσμο. Αλλά όπως και να ‘χει, η απόφαση του Ζαγοράκη δεν θα περάσει τόσο εύκολα και χωρίς γκρίνιες.
=Εκτός κι αν ανακοινωθεί η παραμονή του Σάντος και την ίδια ώρα αποκαλύψει ο Πορτογάλος την απόκτηση του Σαλπιγγίδη. Είναι η κίνηση που θα περιορίσει στον μέγιστο βαθμό τις αντιδράσεις.
=Τα σοβαρότερα προβλήματα απ’
όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, πάντως, αντιμετωπίζει ο Ηρακλής. Οι «κυανόλευκοι» κινδυνεύουν σοβαρά να μην πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα, παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι οπαδοί και τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο.
=Οι απανωτές προσφυγές καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την απόκτηση του απαραίτητου πιστοποιητικού. Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, θεωρούν ότι η ΠΑΕ Ηρακλής θα ακολουθήσει τα χνάρια της ομάδας μπάσκετ που βρέθηκε στη Β’ Εθνική για να εξυγιανθεί οικονομικά.
=Η επόμενη εβδομάδα θα ‘ναι καθοριστική για το μέλλον του Ηρακλή. Εάν δεν βρεθούν αμέσως χρήματα για να καλυφθούν τα χρέη απέναντι στους παίκτες που επέδειξαν τάσεις φυγής, τότε στη Μίκρα θα αρχίσουν τα σχέδια για τον πρωταθλητισμό σε μικρότερη κατηγορία.
=Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για τις μεγάλες ομάδες, το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων. Αλλά και για τη στάση που θα κρατήσουν οι παίκτες των δύο συλλόγων το καλοκαίρι.
=Η δεύτερη θέση στο μίνι Πρωτάθλημα επιτρέπει στην ομάδα που θα την κατακτήσει να κάνει διακοπές, διότι θα μπει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα μέσα Αυγούστου.
Αντίθετα, η τρίτη θέση στέλνει το κλαμπ στα προκριματικά του Ιουλίου, όπως συνέβη πέρσι με τον ΠΑΟΚ.
=Κάτι που σημαίνει περιορισμένες διακοπές, έναρξη προετοιμασίας πολύ νωρίς και κίνδυνος να χαθεί και η επόμενη σεζόν λόγω της υπερφόρτωσης των παικτών. Ειδικά εάν δεν υπάρξει σωστός προγραμματισμός στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών που δεν φημίζονται και για την καλή φυσική κατάστασή τους.


Σχολιάστε εδώ