Σήμερα ψηφίζουν οι δικαστές

Ήδη την προηγούμενη Κυριακή 9 Μαΐου ψήφισαν οι δικαστικοί λειτουργοί των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Θεσσαλονίκης και των άλλων επαρχιακών πόλεων και αυτήν την Κυριακή ψηφίζουν οι δικαστές και εισαγγελείς των Αθηνών και του Πειραιά.
Το διοικητικό συμβούλιο έχει διετή θητεία, είναι 15μελές και οι υποψήφιοι κατέρχονται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά σε δύο ομάδες. Η ομάδα που θα εκλέξει οκτώ συμβούλους θα έχει την πλειοψηφία και θα αναλάβει τη διοίκηση της ένωσης για την επόμενη διετία.
Στην πρώτη ομάδα επικεφαλής είναι ο σημερινός πρόεδρος Αθανασίου Χαράλαμπος, Αρεοπαγίτης, και συμμετέχουν ο πρόεδρος Εφετών Μανωλίδης Γεώργιος, οι πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών Λυμπερόπουλος Παναγιώτης και Τσάμη Μαρία και ο πρόεδρος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευστρατιάδης Γεώργιος, ο αντεισαγγελέας Εφετών Στραγάλης Παντελής, ο Πρωτοδίκης Αθηνών Παπαϊωάννου Ιωάννης και η Ειρηνοδίκης Δεμέστιχα Αγγελική.
Στη δεύτερη ομάδα, επικεφαλής είναι τρία μέλη του Αρείου Πάγου, δηλαδή ο Αρεοπαγίτης Μαζαράκης Δημ., ως υποψήφιος πρόεδρος, η Αρεοπαγίτης Θάνου-Χριστοφίλου Βασιλική και ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μαύρος Νικόλαος. Συμμετέχουν οι πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών Στενιώτη Μαργαρίτα και Βλάχος Δημοσθένης, η πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας Πάπαρη Βαρβάρα, η Πρωτοδίκης Πειραιά Πρέντζα Ελένη και η Ειρηνοδίκης Ερμίδου Ακριβή.


Σχολιάστε εδώ